top of page

MČR mužů, žen a masters 2020 - den 2

Druhý den MČR 2020 byl trošku rozpačitější než ten vydařený první. V mužské části pavouka se do semifinále probojovali dle očekávání Dan Mekbib a Martin Švec. Co ovšem nebylo dle očekávání byl průběh jejich čtvrtfinálových zápasů, kdy oba potřebovali k postupu přes hodinu času a pět setů k tomu. Dan Mekbib se postavil Michalu Jadrníčkovi. Ten sehrál jeden ze svých životních zápasů. Michalova obrovská bojovnost smíšená s prakticky nulovou chybovostí, velkou mírou štěstí a hlavně velkou mírou nevynucených chyb Dana znamenala, že Jadran se probojoval až k senzačnímu matchballu. Dan však prodal své zkušenosti z okruhu PSA a zápas a i pátý set dokázal otočit z nepříznivého stavu 9/10 na 12/10. Dan se tak mohl radovat z postup mezi 4 nejlepší, kde jej až po překvapivě snadném a hodně nenáročném postupu přes svého týmového kolegu Viktora Byrtuse čeká v repríze loňského finále Jakub Solnický.


Martin Švec měl za soupeře Marka Panáčka. K vidění byl neskutečně ofenzivní squash a hlavně fantastický výkon Marka. Ten v podstatě 3,5 setu diktoval tempo hry, ale Martinova bojovnost a chytrost stejně jako v zápase Dana nakonec zvítězila. Marek sehrál neskutečný zápas plný parádních úderů a neskutečně vyběhaných míčů a dokonale tak využil velký tlak, který ležel Martinových bedrech, avšak Martin dokázal zápas otočit z nepříznivého stavu 1/2 na sety na konečných 3/2 a v zítřejším semifinále jej čeká veletěžký soupeř - Jan Koukal.


Ten si v dnešním čtvrtfinále dokázal poměrně jednoznačně poradit s Ondřejem Uherkou. Ondra měl povedený vstup do utkání, což dokazovala vyrovnaná první sada. Bohužel, Ondra však udělal spoustu chyb a úvodní hra patřila Honzovi. Druhý set měl jasný průběh a Honza se ujal vedení 2/0 na sety. Ve třetím setu to vypadalo, že se Ondra chytl, leč Kouky zabral, když bylo potřeba a vývoj setu i utkání dovedl do jasného vítězství 3/0 na sety.


Dnes se rozběhla i ženská hlavní soutěž. Nejlépe si vedla Míša Čepová. Ta využila volného prvního kola, aby pak hladce porazila Tamaru Holzbauerovou 3/0 a radovala se tak jako jediná naše zástupkyně z postupu mezi osm nejlepších, kde ji zítra čeká Tereza Svobodová. Velmi blízko k postupu měla i Marika Doubravová, Ta si v prvním kole hladce poradila s Lenkou Fuzy. V osmifinále se utkala s nasazenou Eliškou Jičínskou, která díky fantastické agresivní hře dokázala sebrat úvodní dva sety. Ve třetím si Marika trošku oddechla, což mělo bohužel za následek fakt, že se Eliška dokázala vrátit do zápasu a stav nakonec i otočit na konečných 3/2 ve svůj prospěch. Mariku tak zítra čekají boje o 9.-16.místo.


Mezi ženami se ještě na kurtech ostravského centra Fajne představily Kristýna Vykouřilová, Terka Zdubová a Verča Šromová. Verča dokázala v 1.kole udolat v pětisetové bitvě udolat Sonju Schwarzer a stejně jako Marika se tak probojovala mezi 16 nejlepších. Zde ji však vystavila stopku třetí nasazená Terka Svobodová. Kristýna a Terka naneštěstí neměly štěstí v losu a s turnajem se tak musely rozloučit již v prvním kole. Obě svým soupeřkám podlehly ve třech setech. Následně se holky utkaly spolu ve vzájemném zápase a lépe z něj vyšla Kristýna, která Terku přehrála 3/0.


MČR 2020 začalo v pátek i pro kategorii masters. Zde si nejlépe vedl v kategorii mužů nad 50 let Robert Alexa. Ten si v úvodním kole poradil s Jardou Sezemským, aby si v semifinále poradil s klubovým kolegou Michalem Šomanem. Robert se tak zítra může těšit na finále proti Vaškovi Uhlířovi. To Michal Šoman se utká o bronz s Pavlem Mráčkem. Své 1.kolo dokázal ještě vyhrát Tomáš Havlík v kategorii mužů nad 40 let. Ve čtvrtfinále však nestačil na Kozáka a zítra tak bude bojovat o 5.-8. místo. Přes první kolo se také probojovali Standa Jurčík a Jan Břeň v kategorii mužů na 35 let. Ve čtvrtfinále na své soupeře nestačili a zítra je tak čeká vzájemný souboj o postup do zápasu o páté místo. Všichni ostatní naši hráči v kategorii masters na své soupeře v úvodních kolech nestačili a tak je již čekají boje jen v platech jednotlivých pavouků.


Všem díky za předvedené výkony a zítra doufáme, že se bude zas dařit tak, jako se dařilo ve čtvrtek! Gooood luck!

bottom of page