top of page

Úspěšná juniorská výprava na juniorském áčku v Praze

Na pražský Chodov do Squash & Bowling centra zavítala v rámci juniorského turnaje kategorie A početná výprava mladých hráčů našeho klubu. Osmička zástupců se i na tomto turnaji neztratila a získala cenné kovy a pěkná umístění.


Ella Pelikánová v G13 potvrdila svoje nasazení a bez problémů prošla do finále této kategorie. Zde bohužel ani tentokrát nevyzrála na Anetu Sezemskou a brala střibrnou placku. Mezi staršími dívkami ji postupovou cestu ve vyrovnaném čtvrtfinále zahradila Anna Pavelková (12/10 11/7 9/11 11/6). Ella pak přidala další dvě vítězství a připsala si 5. příčku. Riana Alexová byla ještě úspěšnější, v G17 si poradila se všemi soupeřkami a získala prvenství. V nejstarší odehrané dívčí kategorii G19 se Ria také probila do finále. Ve vyrovnaném zápase s Eliškou Jičínskou soupeřka měla více štěstí v tiebreacích a tak naše hráčka odešla poražena po výsledku 7/11 10/12 13/15. Ria si také během víkendu připsala 2 vítězství proti své úhlavní rivalce o titul v kategorii G17, Tamaře Holzbaurové, když ji v sobotu porazila vcelku s přehledem 3/1 na sety a v neděli nakonec po velké bitvě udolala 3/2!


Ani kluci nevyšli o víkendu naprázdno. Postaral se o to mezi nejmladšími chlapci Jirka Hartmann. Ten prošel bez zaváhání dvěma úvodními koly (klubový spoluhráč Lukas Pári, Antonín Beneš), poté díky lepším koncovkám tiebreaků přešel přes Antonína Procházku. Ve finále byl ale v tiebreacích lepší soupeř Adam Burget, který po výsledku 11/4, 9/11, 12/10, 14/12 získal prvenství pro sebe. B11 ještě hráli Max Pelikán (7. místo), Antonín Kachlíř (vyhrál plate o 9. místo) a Lukas Pári skončil patnáctý. Kromě Lukase si kluci pak i střihli B13ku. Zde však se staršími soupeři svá utkání spíše prohrávali. Nejdále se opět dostal Jirka, který skončil na 8. místě.

Mezi staršími chlapci v B15 nás zastupovali sourozenci Juráškovi. Oběma vystavil stopku Filip Walter (později druhé místo), což mrzelo asi více u Michala, který s ním prohrál 10/12 v pátém setu. Smůlu měl i Radim, kterého postihlo zranění v souboji o páté až osmé místo. Přejeme mu, aby se ruka brzo dala do pořádku! Michal poté v dohrávce nepoznal přemožitele a získal deváté místo. V B17 se k Michalovi přidal Ondra Kutý. Michala vyřadil ve čtvrtfinále Lukáš Krejčí (11/1 14/16 11/2 11/4), Ondru o kolo dřív Dan Svoboda. V dohrávkách pak kluci na střídačku vítězili i prohrávali. V celkovém pořadí pak obsadili sedmé a jedenácté místo.

Výsledky na asociačním webu.

bottom of page