top of page

Mužské céčko ve znovuotevřeném centru ve Vyškově

Po více jak dvou letech se ve squashovém kalendáři znovu objevil i Vyškov. Na konci léta došlo k opětovnému otevření centra a na kurtech se opět hrají jak turnaje, tak i liga. Protože jde o nedalekou destinaci a oblíbenou akci, vyrazil na turnaj kategorie C rovnou tucet našich hráčů. Jejich výsledky jsou seřazeny abecedně :-) Letos se jednalo o časově náročný podnik, neboť k dispozici byly pouze tři kurty.


Boris Heneš přešel v prvním kole přes ždárského Dominika Blažíčka ve třech setech. V druhém kole nenašel recept na Standovu hru a posunul se do platu o 9. místo, kde zkraje ve vyrovnaném týmovém souboji podlehl Alešovi 1:2. Dále v dohrávkách už jen vítězil a ukořistil 13. místo.

Stanislav Jurčík v prvních dvou kolech vyřadil klubové kolegy Jirku Pinku a Borise Heneše. Následoval úspěšný pětiseťák s Martinem Štěpánem mladším (8/11, 11/8, 5/11, 11/9, 11/6). Vyřazení přišlo od Jaroslava Kalety v semifinále, kdy Standovi patřil pouze úvodní set. Standa pak v malém finále potvrdil dobrou formu a po výhře nad Michalem ŠTěpánem získal bronzový stupínek.

Vladimír Kolegar byl vyřazen v prvním kole Ondrou Ryšavým. V platu o 17. místo měl vyrovnanou bilanci dvou proher (Gjumija, Blažíček) a dvou výher (Máca, Omelka), což mu přineslo 26. místo.

Martin Kollár zahájil turnaj přátelsky laděným soubojem s Lucií Pinkovou. V druhém kole pak vyřadil turnajovou dvojku Tomáše Sigmunda v pěti setech 6/11, 11/7, 4/11, 11/5, 11/7. Pozdější vítěz Jaroslav Kaleta pak již byl nad jeho síly, ale v platu o páté místo Martin nenašel přemožitele (výhry nad Ondruškou a Štěpánem mladším).

Martin Kopal měl přetěžký los v podobě Kalety v prvním kole. Po vyřazení na něj v platu čekaly dámské protejšky, kterým nedal šanci. Na cestě k výhře ve spodním platu ho zastavil klubový kolega Jirka, poté v posledním zápase nad domácím Václavem Němcem zaznamenal výhru 11/5, 14/12 a získal 19. místo.

Lukáš Morávek vyrazil na své první Céčko. Po vyřazení v prvním kole bojoval ve spodním platu, kde se utkal s bratry Němcovými. Po výhře nad Luďkem ho "pomstil" Václav, poté si Lukáš připsal po jedné prohře a výhře 23. místo při premiéře.

David Neugebauer na turnaj nakonec odjel i se silným nachlazením, v prvním kole snadno zvítězil nad začínající soupeřkou. Z jiného soudku bylo druhé kolo, kde ho vyřadil pozdější vítěz Jaroslav Kaleta. V platu o devété místo jej očekávali další silní soupeři a tak David turnaj zakončil na 15. místě.

Jiří Pinka si opět jako na posledních turnajích "nalosoval" těžkého soupeře, tentokráte Standu Jurčíka. V klubovém souboji mu podlehl 0:3 na sety, což znamenalo boje o 17. místo, kde nezaváhal a po čtyřech výhrách plato ovládl.

Michal Šoman v prvním kole nevyzrál na klubového kolegu Aleše. Ve spodním platu se mu taktéž nedařilo podle představ, o to víc si "užil" poslední zápas s olomouckým Mácou, kdy oba sety pro něj skončily nepříznivě v tiebreaku 12:14.

Michal Štěpán byl nasazenou jedničkou turnaje. Až do semifinále neztratil ani set, zde mu však stopku vystavil Honza Štastník a po prohře 1:3 na sety na Míšu čekal souboj o bronz se Standou. Po dvou vyrovnaných setech Michal prohrál a obsadil nepopulární 4. místo.

Tomáš Tauš po dvou pohodových výhrách sdílel Michalův osud a byl vyřazen Honzou Štastníkem. V platu o 5. místo pak dvakrát neuspěl a obsadil osmé místo.

Aleš Tchuř uspěl v klubovém souboji s Michalem Šomanem (3:1), ale jeho pouť vzhůru ukončil Martin Štěpán ml. v druhém kole. Chuť si Aleš spravil v platu o 9. místo, kde ve vyrovnaných třísetových dohrávkách zvítězil nad Borisem a olomouckým Sigmundem. Soupeřova skreč pak znamenala zisk devátého místa.

bottom of page