top of page

Obrovská smůla našeho celku na ME klubů v Edinburghu

Obrovská smůla postihla dnes na ME klubů v Edinburghu náš celek Viktoria Brno Sportprofit. Ve večerním čtvrtfinálovém střetnutí podlehli naši hráči týmu anglického mistra Edgbaston Priory Club a budou tak hrát (snad) o 5. - 8.místo. Ale pojďme popořádku.


Dnes v poledne nastoupili naši hráči nejprve ke svému druhému a poslednímu utkání ve skupině C proti mistru Lichtenštejnska Vaduz SC. K zajištění prvního místa jim stačilo vyhrát jedno ze čtyř utkání, což bez problémů splnili. Po výhře nad 4/0 si tak zajistili postup do večerního čtvrtfinále. Náš mistrovský celek dnes nastoupil k utkání ve složení Richie Fallows, Martin Švec, Michal Jadrníček a Matej Hrnčiřík, volno měl tentokrát Daniel Mekbib. Hraje se v pořadí 4, 1, 2, 3, takže utkání zahajovali Richie a Matej. Oba dva své zápasy zvládli bez problémů a tak jejich týmoví kolegové Martin a Michal již mohli hrát v klidu, což také udělali. I oni nedali svým soupeřům šanci. Díky týmové výhře 4/0 jsme si zajistili lepší výchozí pozici pro čtvrtfinále ve kterém jsme se utkali s mistrovským týmem Anglie Edgbaston Priory Club, jenž je v turnaji nasazený jako č. 4 a který včera překvapivě podlehl domácímu Edinburgh SC a obsadil tak ve skupině D druhé místo.


Ve čtvrtfinálovém střetnutí s Angličany byl náš tým mírným favoritem utkání. Nastoupili jsme v sestavě Richie Fallows, Daniel Mekbib, Martin Švec a Matej Hrnčiřík. Jako první šli na kurt Richie a Matej a pro náš tým se to vůbec nevyvíjelo dobře. Fallows prohrál první set s jedničkou soupeře Van Den Herrewegenem 7/11, což však nebylo to nejhorší. Hned na začátku druhé sady si náš hráč poranil lýtkový sval a od té doby již neudělal ani bod. Zápas sice dohrál, ale výsledek 7/11, 3/11 a 0/11 byl značnou komplikací.


Na vedlejším kurtu hrál svůj zápas Matej Hrnčiřík proti Lewis Anderson. Matej bojoval a jeho hlavním úkolem před zápasem bylo uhrát maximum bodů, případně set. Po první prohrané sadě 6/11 vedl ve druhém setu 9/5, ale bohužel jej nedotáhl do vítězného konce a ztratil jej poměrem 11/13. Třetí sadu prohrál 8/11 a po dvou utkáních to bylo 0/2 a před Danem a Martinem byl přetěžký úkol. Svoje soupeře museli porazit 3/0 a k tomu dostat dohromady maximálně 32 bodů, což se zdálo jako nemožné.


Jako první šel na kurt Dan a jeho soupeřem byl 189. hráč světa Miles Jenkins. Dan začal první set dobře a ujal se vedení 7/3. V závěru sice udělal několik zbytečných chyb, ale vyhrál jej 11/8. Druhý set byl z jeho strany skvělý - 11/3. V té době nastoupil ke svému zápasu na vedlejším kurtu i Martin proti Jack Turney (295. na světě). Martin s vědomím, že prostě musí soupeři "naložit", hrál totálně zodpovědně. Soupeře vodil po kurtě a přidával jeden bod za druhým. Výsledkem byla výhra v setu 11/2 a opravdu velice unavený soupeř.


Na vedlejším kurtu mezitím Dan začal výborně i třetí set a dostal se do vedení 4/1. V ten okamžik jsme věřili, že to i přes veškeré komplikace naši hráči zvládnou a do semifinále se probojují. Bohužel skutečnost byla jiná. Danovi se totiž obnovilo zranění, se kterým laboroval pře ME jednotlivců pře třemi týdny. Vůbec nemohl do výpadů a po kurtě se doslova ploužil. Zkoušel sice set "dostřílet", ale to bohužel na této úrovni není možné a to byl konec nadějí našich hráčů. Set Dan ztratil 6/11 a tím bylo utkání rozhodnuto. Na vedlejším kurtu pak už jen soupeř podal překvapenému Martinovi ruku a utkání se nedohrávalo .....



Po odstoupení Ondry Uherky pro zranění těsně před šampionátem je to opravdu neskutečná smůla, ale takový je sport.


Zítra čeká torzo našeho týmu finský mistr ESRC. Kdo však k utkání nastoupí to opravdu nevíme ....


Veškeré inormace o šampionátu naleznete ZDE.


Výsledkový servis ZDE.


Live skóre ZDE.


Postupně doplnovaná fotogalerie ZDE:

bottom of page