top of page

MČR družstev U15 a U19 - máme jedno stříbro!!!

První dva červnové dny patřily v našem domovském centrum Viktoria MČR juniorských družstev do 15 a 19 let. V Brně se představilo celkem 16 družstev v kategorii U15 včetně 2 našich a 11 v kategorii U19, kde nás zastupovalo jedno družstvo.


Úspěšněji jsme si vedli v kategorii U19. Naše družstvo ve složení Marek Panáček, Terka Zdubová a Marek Paták mělo nejdříve velice příznivý los základní skupiny, která nám přiřkla papírově nejslabší soupeře ze všech košů. Výsledkem tak byly pohodové výhry 2/1 nad týmy SC Strahov B, Squash Especial Praha a Squash Stará Praha. PO třech výhrách jsme tak obsadili 1.místo ve skupině a zajistili si tak medaili, neboť to znamenalo postup do skupiny o 1.-3.místo. Zde na nás čekali ještě v sobotu hráči z týmu 1.SQ Teplice. S těmi jsme si poradili jak jinak než v poměru 2/1 a do neděle jsme tak šli v podstatě s jistotou stříbrných medailí. Bohužel, v neděli nemohl nastoupit Marek Panáček a tak jej nahradil Marek Paták. Ten na Karima Farraga absolutně nestačil a SCC Hradec Králové jsme tak podlehli i díky prohře Terky s Tamarou Holzbauerovou 0/3 na zápasy. Pro soupeře z Hradce to znamenalo titul mistrů ČR, pro nás stříbro a pro 1.SQ Teplice bronz!


V kategorii U15 jsme měli hned týmy, avšak tyto týmy měly mnohem menší ambice. Tým ve složení Riana Alexová, Michal Jurášek, Radim Jurášek a Sebastien Šíma vstupoval do turnaje z pozice 6.nasazeného týmu a tuto roli v konečném zúčtování i potvrdil. V prvním kole po obrovské bitvě se Strahovem jsme se sice radovali, ale ve čtvrtfinále s Teplicemi nám postup do semifinále unikl až v 5.setu rozhodujícího zápasu, ve kterém Radim nestačil na Béďu Beneše. Velká škoda! V dalším kole jsme si hladce poradili s týmem Modrý svět Letňany a v boji o 5.místo nás čekalo silné SC Fajne Ostrava A. Náš tým podal sympatický výkon, ale na hlavně fyzicky urostlejší tým to nestačilo a patří nám tak pěkná 6.příčka, což je určitě uspokojivý výsledek.


To náš tým U15 B, který byl složen z našich nejmladších hráčů byl na turnaji tím vůbec nejmladším a hlavním cílem tak bylo se zúčastnit a posbírat co nejvíce zkušeností s výrazně staršími soupeři. Náš tým ve složení Ella Pelikánová, Jirka Hartmann, Kristián Bořil, Tonda Kachlíř a Max Pelikán to tak nakonec i pojal. Mladí dřeli, bojovali, leč na žádného soupeře to bohužel nestačilo. Celkově z toho bylo 16.místo a myslíme i pěkný víkend strávený v týmovém duchu.

bottom of page