top of page

Martin Švec končí v 1.kole na PSA $52500 v Guatemale

Poprvé ve své kariéře se na turnaj kategorie World Tour okruhu PSA kvalifikoval Martin Švec. Dnes nad ránem nastoupil ve středoamerickém Guatemala City na turnaji XII Torneo Internacional PSA Sporta 2019, který je dotován $52500. Nejvýše nasazenými hráči jsou světová sedmička Kolumbijec Miguel Rodriguez a devítka Diego Elias z Peru. Martin si ještě před zahájením turnaje "již tradičně v Americe užil své", když se mu po cestě ztratil bag a bohužel nebyl nalezen ani po pěti dnech, takže si musel nakoupit a popůjčovat kompletní náhradní výbavu od osobních až po sportovní věci včetně sálovek a rakety.


Do utkání nastupoval jako nenasazený hráč a jeho soupeřem byl Mexičan Mario Yanez (9/16). Martin vstoupil do zápasu výborně a celý první set diktoval tempo hry. Vytvořil si pětibodový náskok, který dotáhl až k zisku prvního setu poměrem 11/8. I druhý set byl z jeho strany velice dobrý, i když byl od prvních výměn naprosto vyrovnaný, když Martin většinou dotahoval jednobodové vedení soupeře. Jako rozhodující pro průběh celého zápasu se ukázala právě koncovka druhého setu. Za stavu 9/9 měl Martin výborně rozehranou výměnu, ale vlastní chybou nabídnul soupeři setbol, který jej následně využil a srovnal na 1/1. V dalším průběhu utkání se na Martinovi začala projevovat únava spojená i s nadmořskou výškou 1500 m. n.m., ve které se turnaj hraje. Třetí set patřil Mexičanovi, který trefil několik parádních shotů. Ve čtvrtém se Martin ještě snažil s vývojem utkání něco udělat, ale velice běhavý soupeř dokonale využil lepší znalost prostředí a dotáhnul zápas po 45 minutách do vítězného konce.


Pro Martina je turnaj další zkušeností a v neposlední řadě, i přes porážku, solidním bodovým přísunem do světového žebříčku.

bottom of page