top of page

Vezeme 2 stříbra z juniorského áčka

V sobotu a neděli 25.-26.5.2019 se v Praze odehrálo i závěrečné juniorské áčko sezony 2018/2019 za poměrně slušné účasti našich juniorů. Výborně si vedl v kategorii B11 Jirka Hartmann. Ten poté co přešel přes 1.kolo, porazil Andreje Hausknotze. V semifinále si poradil při neúčasti mistra ČR Burgeta s našim Maxem Pelikánem ve 4 setech. Ve finále se utkal s vicemistrem ČR Mikulášem Dufkem, kterému podlehl ve 3 setech. Byla z toho tak parádní 2.pozice! Max Pelikán dokázal využít neúčasti Burgeta a dokázal se tak probojovat do semifinále. Zde nestačil na Jirku. V boji o bronz pak nestačil ani na Tondu Procházku. Pro Maxe se ovšem jedná o parádní výsledek a je vidět, že se v poslední době hodně zlepšuje!


Druhou stříbrnou medaili přidala v neděli Ella Pelikánová. Ta si v kategorii G13 nejdříve poradila s Barčou Komárkovou a následně po boji s Annou Plzákovou. Ve finále ji už nestačily síly na Anetku Sezemskou a musela se tak spokojit s druhým místem, což byla určitě náplast na duši po nepříliš výsledkově vydařené sobotě v kategorii G15, kde si připsala 7.místo.


V kategorii B15 se představili bratři Juráškové. Tak trochu tradičně měli smůlu na los a Radim se tak při účasti 18 hráčů představil už v předkole. Zde bohužel nestačil na Macha a v zápase o 17.místo na něj čekal Radek Duráň. S ním si hladce poradil a zvítězil 3/0. To Michal opět potvrdil, že na turnajích rád hraje vyrovnané zápasy. Nejdříve ve velkém dramatu udolal v 5 setech Škrobánka. Následně uhrál cenný set d Filipem Walterem, aby poté prohrál v další pětisetové bitvě se Šimonem Ryntem. V závěrečném zápase si pak po opět 5 setech poradil s Benešem a skončil na příjemném 7.místě.


Naši mladí kluci se ještě představili v kategorii B13. Nejlépe si opět vedl Jirka Hartmann, který obsadil 9.místo. Dominik Hrušecký obsadil 10.místo a Max Pelikán pozici číslo 11!


Všem gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci klubu!

bottom of page