top of page

Ella Pelikánová druhá a Michal Jurášek třetí na juniorském béčku

Tak trochu ve stínu ME týmů dospělých se v Ostravě konal juniorský turnaj kategorie B. Měli jsme na něm zastoupení v podobě 4 našich juniorů. Nejlépe si vedla Ella Pelikánová, která se v kategorii G15 umiístila na konečném druhém místě, když ve skupině 5 dívek podlehla pouze Kláře Novákové. V kategorii G17 na své již výrazně starčí soupeřky nestačila a po jediné výhře v závěrečném zápase se mohla radovat alespoň z 5. místa.


Michal Jurášek získal svou druhou juniorskou medaili, když se mu v kategorii B17 povedlo ovládnou základní skupinu. V skupině o 1.-3. místo již na své soupeře nestačil, ale 3. příčka je jistě skvělým počinem! V kategorii B15 se mu vedlo méně, když skončil ve čtvrtfinále na raketě Tomáše Holinky. Nakonec z toho bylo 7. místo.


Bratr Michala Radim se také představil v jak v B15, tak i v B17. V B15 stejně jako Michal vypadl ve čtvrtfinále a v posledním duelu dne podlehl Michalovi 2/3 a obsadil tak 8. místo. V kategorii B17 bohužel prohrá oba zápasy ve skupině a spadl tak do bojů o 7.-9. místo. Zde již soupeře nenašel a obsadil tak konečnou 7. pozici.


Max Pelikán bojoval v kategorii B11 seč mu síly stačily, ale bohužel na medaili to nevyšlo. Max se sice zvládl probojovat až do semifinále, zde ale podlehl pozdějšímu vítězi 1/3 na sety a v zápase o bronz bohužel prohrál stejným výsledkem a musel se tak smířit s nepopulární 4. pozicí. Mezi staršími kluky do 13 let Max podlehl ve čtvrtfinále nasazené jedničce Bravencovi 0/3 a představil se tak v bojích o 5.-8. místo. Zde nejdříve podlehl Andreji Hausknotzovi 1/3, poté však svého soupeře udolal a raduje se tak ze 7.místa!

bottom of page