top of page

Dan Mekbib vítězem déčka s rekordní účastí 45 hráčů!!!

V pátek 15.3.2019 se na Viktorce uskutečnilo 7.páteční déčko v rámci Sportprofit Tour 2018/2019 a šlo o podnik vskutku výjimečný. Na kurtu totiž déčkaře proháněl čerstvý mistr ČR Daniel Mekbib, který tak udělal radost hned 7 účastníkům, se kterými si zahrál regulérní zápas. To že se na kurtech objevil Dan, mělo vliv i na celkový počet hráčů, kterých dorazilo dohromady 45, což je nový rekord oproti předchozím 42! Za 6hodin a 12 minut jsme tak dokázali odehrát 129 zápasů hraných na 2 vítězné sety, což je naprosto neskutečná bilance a dík patří nejen organizátorům Romanovi Švecovi a Vojtovi Rybovi, ale i všem zúčastněným, kteří se podíleli na svižném průběhu.


Teď už ale k výsledkům. Podle očekávání se z celkové výhry a svého druhého vítězství na turnajích kategorie D v kariéře radoval Dan Mekbib. Všechny své zápasy zvládl ve dvou setech. Finálovým soupeřem a tak trochu malým vítězem turnaje mu byl Honza Šťastník. Ten se zapotil hned v 1.kole, kde se mu podařilo vrátit porážku z minulého turnaje Robertu Alexovi a to přesvědčivě 2/0. Ve čtvrtfinále pak ztratil set s Tomášem Havlíkem, ale postup mezi nejlepší 4 si zajistil po výhře 2/1 na sety. V semifinále na něj čekal Víťa Lazar, kterému měl také co vracet a taky že vrátil. Víťa měl sice skvělý vstup do zápasu a vedl 6/0, ale set nakonec ztratil poměrem 8/11. I v tom druhém Víťa vedl 2/0, ale hlava mu tentokráte nefungovala, jak by chtěl a po prohře 2/11 se musel spokojit s bojem o 3.místo. V něm narazil na Michala Vaňka, který po výborném výkonu vyřadil v 1.kole Ondru Bořila. Ve čtvrtfinále už tak trochu klasicky prohrával 0/1 na sety s Michalem Štěpánem, ale koncovku si pohlídal. V semíčku poté nestačil na Dana Mekbiba. V boji o bronz byla k vidění obrovská bitva, která vyvrcholila tiebreakem rozhodujícího setu. V něm měl nakonec trochu více štěstí Michal a po výhře 14/12 a tedy 2/1 se mohl radovat ze 3.místa. Na Víťu tak po čtyřech prvenstvích zbyly jen brambory. Devátý skončil na turnaji výborně hrající Martin Šimka. Vítězem platu se stal jeho velký favorit Robert Alexa. Ve finále se ale notně zapotil s Ondrou Bořilem, kterého sice porazil 2/0, k vidění ale byly neskutečné výměny a fyzické výkony obou hráčů. Klobouček ;) Nejlepší mezi vyřazenými v předkole byla nakonec Marika Doubravová, která v předkole nestačila právě na Ondru Bořila. V posledních 2 zápasech si poradila vždy poměrem 2/1 a to s Pepou Nakládalem a Kubou Trličíkem.


Ještě jednou všem velký dík za parádní turnaj ale hlavně Danovi, který si na nás i přes svůj náročný program našel čas ;) Příští turnaj nás čeká v pátek 26.4.2019 klasicky od 17.00 a opět pro Vás plánujeme speciální překvapení, tak doufáme, že se Vám bude líbit!!!


Kompletní výsledky turnaje zde


Celkové pořadí Sportprofit Tour 2018/2019 zde


Fotogalerie z turnaje zde

bottom of page