top of page

I ženy se stále drží ve vedení extraligy

V Praze na Strahově se konala i extraliga žen. Zde se za tým Viktoria Brno Kabel-A.T. představily Míša Čepová, Aďa Malinová a Kristýna Vykouřilová. Holky začaly třetí kolo extraligy proti týmu Moravské Slavie Brno. Na své konto si výhry připsaly Kristýna a Aďa. To Míša nestačila na českou jedničku Olgu Kolářovou, a tak první zápas skončil výhrou 2/1 na zápasy. Ve druhém sobotním zápase se utkaly s našim béčkem, se kterým si dokázaly poradit 2/1 na zápasy. Jediný zápas prohrála Kristýna v pětisetové bitvě proti Paulině Krzywické. V neděli se v prvním utkání představily proti týmu Otec-TOPO ženy, který porazily 3/0 na zápasy a připsaly si tak třetí víkendovou výhru. V posledním zápase se utkaly s Fotorobotem Praha. První zápas zvládla Kristýna, když v pětisetové bitvě porazila Nikču Věříšovou. Bitvu rozhodl až poslední set, který skončil 14/12 ve prospěch Kristýny. Ve druhém zápase si dokázal poradit Míša s Evou Feřtekovou 3/1. Poslední zápas rozehrála Aďa proti Natce Babjukové. Aďa musela odvracet nepříznivé skóre 0/2 na sety, což se jí povedlo a dokázala zvítězit 3/2. Holky si tak za druhý hrací víkend připsali 4 výhry a jsou jediným týmem v ženské extralize, který ještě nepoznal chuť porážky.


Tým Viktoria Brno Prima byl ve složení Denča Rohunová, Terka Zdubová a Paulina Krzywická. První zápas se střetly s tým Otec-TOPO ženy, kde svůj zápas dokázala vyhrát pouze Paulina a holky si tak připsaly prohru 1/2 na zápasy. Druhé sobotní utkání bylo proti Brnu A, na které jak už bylo řečeno nestačily taktéž 1/2. V neděli si první zápas zahrály proti týmu Fotorobot Praha. Stejně tak jako v předešlých utkáních si výhru připsala pouze Paulina, i když Denča nebyla od výhry daleko, přesto podlehla Evě Feřtekové 2/3 na sety. Poslední zápas holky sehrály proti týmu z Modrého Světa, kde bohužel stejně jako v předešlých zápasech zvítězila pouze Paulina. Nakonec tak všechny zápasy holky prohrály shodně 1/2.


Po druhém hracím víkendu je tak Viktoria Brno Kabel-A.T. na prvním místě o 2 body před Modrým Světem. Viktoria Brno Prima je na 5. – 6. místě shodně s týmem Otec-TOPO ženy a ztrácí 3 body na 4. příčku, kterou drží Moravská Slavie Brno.

bottom of page