top of page

Martin Švec ve Finále !!!!


Martin Švec vylepšil své dosavadní maximum na okruhu PSA, když se probojoval do svého třetího finále v kariéře, tentokráte však na turnaji s dotací 10 000$ !!! V íránském Teheránu se mu tak dnes dokonale zdařila odplata v utkání proti domácímu Alireza Shameli za včerejší nezdar svého týmového kolegy Ondřeje Uherky, který s ním ve včerejším čtvrtfinále neuspěl. Martin dnes předvedl naprosto koncentrovaný a na svoje poměry prakticky bezchybný výkon a za 39 minut se po výhře 11/9, 11/6 a 11/6 může těšit na zítřejší finále. V tom se utká s Pákistáncem Asim Khan, který v dnešním druhém semifinálovém utkání zdolal svého krajana Ahsan Ayaz 3/2.

Martin vstoupil do utkání s odhodláním nenechat se za žádnou cenu rozhodit domácím publikem, rozhodčími ani soupeřem a to se mu po celou dobu dokonale dařilo. Nutno podotknout, že i výkon rozhodčích byl tentokrát kvalitní a tak se opravdu hrál squash. V prvním setu se Martin hned na začátku ujal vedení o dva body, to si držel až do jeho konce a sadu získal 11/9. Ve druhém sice zpočátku prohrával, ale od stavu 3/4 hru ještě zpřesnil, zrychlil a přesnými voleji a dropy nedal soupeři šanci. Po výhře 11/6 to bylo 2/0 na sety. Ve třetím setu pokračoval Martin ve výborném výkonu. Soupeře jasně přehrával a přesnými dropy přidával jeden bod za druhým až do stavu 10/4. V ten moment se pokusil zakončit utkání exhibičními údery, nicméně po dvou nezdarech se rychle vrátil ke své trpělivé nátlakové hře a výsledkem byl proměněný mečbol číslo 3 a Martinova velká radost z vítězství. Svůj díl na něm má zajisté i Ondra Uherka, který Martina nejenže koučoval, ale jako jediný i hlasitě povzbuzoval.

Zítra se tak Martin pokusí prolomit svoje finálové nezdary na okruhu PSA a do třetice mu to snad vyjde. S ohledem na jeho finálovou účast je rozhodně zajímavé sledovat i jeho "souboj na dálku" především s Danielem Mekbibem o to, komu se podaří jako druhému českému hráči v historii, po Janu Koukalovi, vybojovat titul na okruhu PSA.

bottom of page