top of page

Nafukovací kurt do škol

Rádi bychom Vám jménem klubu představili projekt Nafukovací kurt do škol, který náš klub realizuje ve spolupráci s ČASQ. Projekt má v první řadě za cíl rozšířit povědomí o squashi a to již mezi těmi nejmladšími z nás! V druhé řadě pak projekt slouží jako náborová akce pro kluby po celé republice. Náš tým trenérů pod vedením Jana Břeně, který společně s Janem Mutinou zaštituje projekt pro Moravu a Slezsko, tak již během tří měsíců zavítal do 14 brněnských a jedné vyškovské školy, kde v průběhu 25 školních dní squash představil celkem 2485 dětem v rámci jejich tělesné výchovy. Celorepublikově byl tímto způsobem squash představen již více než 10000 dětem.


Myšlenka projektu vězí v tom, že dětem je díky nafukovacímu kurtu představen nejen squash jako takový, ale zároveň i další tři stanoviště, kde si děti mohou vyzkoušet prvky squashové kondiční přípravy. Díky našemu vždy čtyřčlennému týmu, který se o jednotlivé žáky stará na 4 stanovištích (squash, překážková dráha, hra Zlodějina a odrážecí stěna na postřeh), se tak všechny děti během celé výukové hodiny pohybují a vyzkouší si všechny disciplíny. Tento fakt je velmi kladně hodnocen nejen samotnými žáky, ale i vyučujícími a řediteli škol, kteří si projekt pochvalují a někteří nás už dokonce sami kontaktují s tím, že by v budoucnu o návštěvu stáli znovu, případně že se o nás doslechli a rádi by náš tým viděli i na své škole!


Celý projekt je plně financován ČASQ, a tak jediné co školy musí udělat, je dát našemu týmů trenérů příležitost zpříjemnit a zároveň zpestřit tělesnou výchovu svých žáků! Doufáme, že i v budoucnu bude projekt úspěšně fungovat a squash se dostane ještě více do všeobecného povědomí a přiláká ke squashi více dětí! Díky projektu máme v klubu již 21 nových dětí, které se pravidelně každý týden zúčastňují tréninků!


Dík za vytvoření videa patří Honzovi Břeňovi a za reprezentaci našeho klubu na školách pak Honzovi Břeňovi, Romanu Švecovi, Honzovi Rybovi, Mateji Hrnčiříkovi, Martinu Johnovi, Kristýně Vykouřilové, Tomáši Breicetlovi, Zuzce Klementové a Danovi Mekbibovi!

bottom of page