top of page

První hrací den MČR juniorů


Černý zahajovací den na MČR juniorů pro Squash Viktoria.

Hned v úvodním dni Mistrovství České republiky ve squashi se našim hráčům bohužel nedařilo úplně podle představ. V pražském SB centru v nejmladší kategorii dívek do 11 let nestačila Ella Pelikánová na Nikolu Štěpánovou, která mimochodem předvedla opravdu kvalitní výkon, a podlehla ji 0:3. Ani o kategorii výše Ella nenašla recept na nasazenou 2 v GU13 Vendulu Boháčovou a podlehla ji shodně 0:3. V odpoledním duelu proti nasazené hráčce číslo 1 v GU11 sice Ella předvedla nejlepší výkon, ale ani tady na Karolínu Šrámkovou bohužel nestačila ve stejném poměru jako v předešlých utkáních.


Riana Alexová, nejvýše nasazená hráčka v GU13, měla volný los a tuhle kategorii bude hrát poprvé až v sobotním programu. V GU15 měla velmi silnou soupeřku Kláru Hamáčkovou. Byl to kvalitní vyrovnaný duel a velká škoda, že Ria hrála proti Kláře až s přehnaným respektem, protože ji velmi často dokázala takticky ve výměnách přehrát. Zkušenější hráčka si však průběh pohlídala a překvapení se nekonalo - 0:3. V následném utkání hladce přehrála Sofii Hausknotzovou 3:0.


Tereza Zdubová se na letošním mistrovství potýkala s neuvěřitelnou nervozitou a částečně i velkou nekoncentrací. Své úvodní utkání v obou kategoriích zvládla na jedničku, když porazila v GU17 Barboru Brodovou 3:0 a v GU19 Vandu Lukavcovou 3:0. Bohužel však nestačila na svou velkou rivalku Terezu Širokou v GU17. Šlo o velmi vyrovnané utkání, ale v závěru setu vždy nepochopitelně znervozněla, zbytečně se nechala unést emocemi a podlehla ji nakonec 1:3.


Michaela Čepová nasazená jako č. 1 v GU17 neponechala vůbec nic náhodě a svůj úvodní duel s Markétou Zemanovou zvládla jednoznačně 3:0 ve svůj prospěch.


Také Marek Panáček předvedl, že je ve skvělé formě a zatím potvrzuje své nasazení v BU15 bez ztráty setu. Nejprve si poradil s Farídem Farragem 3:0 a následně v tréninkovém tempu i s Alexem Kelarem 3:0. Ve vyšší kategorii chlapců do 17 let přehrál i Michala Macíčka 3:0 a dnes ho čeká ve čtvrtfinále velmi silný soupeř Benjamín Bergel.


V nejstarší kategorii chlapců do 19 let si na obhajobu loňského titulu brousil zuby Vojtěch Ryba. V úvodním zápase hladce zdolal Martina Kůlu 3:0 a dobře namotivovaný se chystal na těžkého soupeře ve čtvrtfinále, Ondřeje Vorlíčka. Od úvodní výměny bylo jasné, že oba hráči zvolí spíše trpělivou hru a budou čekat na chybu soupeře. Naneštěstí pro nás to byl právě Vojta, který těch chyb udělal více a po prohře 1:3 se do semifínále turnaje na svém posledním MČR juniorů nepodívá.

bottom of page