top of page

Třetí místo po základní části extraligy žen a semifinále Play off s Fajne

V sobotu se po více jak 7 měsících rozběhla i ženská extraligová soutěž. Místem konání byly brněnské Ivanovice a na rozdíl od mužské extraligy se na místě představily všechny extraligové týmy včetně našeho áčka a béčka.


Naše áčko se v sobotu nejdříve postavilo celkovým vítězkám základní časti týmu Fotorobot. Jediné vítězství zapsala Míša Čepová v zápase se zraněnou Evou Feřtekovou. Blízko byla i Klára Kohlerová, která však na Tamaru Holzbauerovou nestačila a podlehla jí po velké bitvě 7/11 v pátém setu. V rozhodujícím zápase pak Marika Doubravová nestačila na bronzovou medailistku z MČR Natálii Babjukovou a naše ženy tak prohrály 1/2 na zápasy. V odpoledním utkání se naše áčko postavilo týmu z Modrého světa. Tentokráte se podařilo připsat výhru Kláře Kohlerové, ale protože následně nestačila Míša na mistryni ČR Annu Serme a Marika podlehla po boji 1/3 Tereze Elznicové, byla z toho druhá sobotní prohra 1/2 na zápasy. Ženy si tak spravily chuť až v neděli s pořádající Moravskou Slavií Brno. Klára Kohlerová udolala ve 4 setech Veroniku Jirkovou. Míša Čepová si v pěkném zápase poradila 3/0 s Eliškou Jičínskou a vítězství 3/0 na zápasy stvrdila hladkou výhrou Marika Doubravová s Kájou Šrámkovou. Naše áčko tak nakonec vybojovalo konečnou třetí pozici a v Play off, které se uskuteční ve dnech 19.-20.9. právě v našem Centru Viktoria, se utkají v semifinále extraligy stejně jako muži s ostravským týmem Fajne! Přijďte zafandit!


Naše béčko začalo víkendová klání utkáním s Modrým Světem. Úspěšnou premiéru si připsala Riana Alexová, která trošku překvapivě přehrála Terku Šlehoferovou. Míša Malinová a Terka Zdubová však na soupeřky z české top 10 nestačily a zápas tak skončil poměrem 2/1 ve prospěch soupeřek. Odpolední zápas ženy absolvovaly pouze ve dvou, když Míša musela odjet. Ria v zápase s Morendou potvrdila roli favoritky v zápase s Kájou Šrámkovou, avšak Terka nestačila na Elišku Jičínskou a výsledkem byla opět prohra 1/2. V posledním nedělním zápase byly našimi soupeřkami ženy z Fajne. Ria byla znovu naší jedinou hráčkou, která dokázala zvítězit, a tak si i v třetím víkendovém zápase připsaly naše hráčky na své kontu prohru 1/2 na zápasy. Naše béčko tak v extraligovém ročníku 2019/2020 obsadilo konečné poslední 6.místo a čeká jej baráž o udržení v extralize.

bottom of page