top of page

3.místo po základní části extraligy mužů a semifinále Play off s Fajne

O prvním zářijovém víkendu se u nás na Viktorce po více jak 6 měsících opět rozjely asociační soutěže, a tak jsme mohli sledovat poslední tři kola mužské extraligy. Poslední hrací víkend byl ovlivněn velmi pozdní omluvou jasně nejslabšího a posledního týmu extraligy, který se z důvodů zvlášť vysokých obav o své zdraví na místo nedostavil, a tak se liga dohrála bez ostravských Corkers. Corkers byli shodou okolností i plánovaní soupeři jak pro naše áčko, tak i béčko, a jelikož se tato utkání neuskutečnila, byla kontumována v náš prospěch.


V sobotu se tak naše áčko představilo pouze v zápase s lídry ze Strahova. Ti dorazili v tříčlenné sestavě, a protože se naše jednička Dan Mekbib zotavuje z menšího zranění, odehrály se prakticky jen dva zápasy. Martin Švec si v pěkném zápase poradil v pěti setech s Davidem Zemanem, kterého už měl na lopatě v setu čtvrtém, ale své dva matchbally nevyužil a rozhodl tak až pátý set, ve kterém už zcela vyčerpaný David nevzdoroval. Ondra Uherka se postavil Lukáši Jelínkovi. Ondra se ujal vedení 2/0 na sety, ale Lukáš nezvykle zabojoval a zápas zdramatizoval, když došlo i na rozhodující 5.set. V něm měl opět více sil náš hráč a po další výhře 3/2 na sety, jsme nakonec vyhráli 3/1 na zápasy. Ve večerním zápase se v souboji s ostravským Fajne utkalo naše béčko. Miro Celler si poradil s Jakubem Gogolem stejně hladce jako Jakub Solnický s naším Michalem Jadrníčkem, a tak byl stav 1/1 na zápasy. Další se na kurtu v zajímavém zápase představil Matej Hrnčiřík s Viktorem Byrtusem. Viki měl však celý zápas navrch a zvítězil 3/0. Jako poslední nastoupil Vojta Ryba proti Ondrovi Vorlíčkovi. Ani Vojta recept na soupeře nenašel a výsledkem byla prohra 1/3 na zápasy.


V neděli se naše áčko utkalo s ostravským Fajne o konečné 2.místo v tabulce. Našemu týmu stačila i prohra 2/2 na zápasy, ale nakonec byl šťastnějším týmem právě mančaft z Ostravy. Mara Panáček si sice lehce poradil s Kubou Gogolem, ale Dan opět plnil roli spíše posunovače, a tak bylo srovnáno. V asi nejhezčím zápase víkendu se představil Martin Švec s Viktorem Byrtus. K vidění byla úporná 68 minutová bitva, na jejímž konci měli oba hráči 3 matchbally, které nevyužili. Ten čtvrtý však po sporném rozhodnutí rozhodčího využil právě Viktor a po výhře 17/15 v pátém setu připsal důležité vítězství pro svůj tým. I tak jsme ale věřili, že potřebný druhý bod přidáme v posledním zápase, kde se Ondra Uherka postavil Ondrovi Vorlíčkovi. Ondrovi se však zápas nevydařil dle představ, kdy nebyl schopen efektivně proměňovat vypracované příležitosti a po prohře 1/3 nám tak patří o vzájemné horší skóre právě třetí příčka v tabulce. V semifinále play off extraligy nás pak čeká právě ostravský tým Fajne, který zakončil tabulku na 2.místě za vítězem základní části Strahovem. Play off se uskuteční ve dnech 19.-20.9. opět na naší Viktorce a všichni jste zváni!!! Naše béčko se v neděli utkalo s Buldoky v zápase, ve kterém už o nic nešlo, jelikož bylo jasné, že Buldoci obsadí poslední čtvrté postupové místo do Play off a naše béčko místo páté. I tak se ale naši borci snažili, když Matej a Vojta své zápasy vyhráli. I to bohužel nakonec nestačilo a díky horší bilanci setů prohráli 2/2 na zápasy. Sezónu 2019/2020 tak zakončilo naše béčko na pátém místě!

bottom of page