top of page

Jirka Dušek vítězem Závěrečného déčka i celkovým vítězem Sportprofit Tour 2019/2020!

V sobotu 27.6.2020 se uskutečnilo poslední Závěrečné déčko pro příchozí v rámci Sportprofit tour 2019/2020. Turnaje se zúčastnilo parádních 42 hráčů a tentokrát byl turnaj atypický tím, že se odehrál v sobotu a tudíž hlavní pavouk se hrál na 3 vítězné sety. Turnaj byl důležitý i z pohledu celkového bodování, neboť měl dvojnásobnou hodnotu. Favoritem na celkového vítěze byl Jirka Dušek. Tomu v podstatě stačilo postoupit alespoň do čtvrtfinále, což se mu podařilo, a tak se stal celkovým vítězem Sportprofit Tour 2019/2020! Jirka tak ovládl celkově již 4.ročník seriálů pátečních turnajů pro příchozí a stal se tak po Kubovi Zapalovi, Honzovi Šťastníkovi a Víťovi Lazarovi čtvrtým různým celkovým vítězem, což nás těší. Druhé místo v celkové klasifikaci urval obhájce loňského triumfu Víťa Lazar. Po nervydrásajícím průběhu turnaje pak konečné 3.místo získal o pouhých 19 bodů domácí Robert Alexa.


Samotný turnaj nabídl spoustu pohledných bitev a očekávaných duelů. Tím prvním byl určitě rodinný souboj Roberta a Riany Alexových. Ria se však v zápase nechytla tempa a prohrála hladce 0/3. Další ženskou účastnicí, která chtěla míchat kartami, byla letošní vicemistryně ČR Eva Feřteková, které se podařilo porazit nasazeného Martina Kollára a následně řádně zatopila nasazené dvojce Víťovi Lazarovi, kterému dokonce sebrala set. Mezi překvapení úvodních kol pak lze určitě zařadit třísetové výhry Pavla Tupce nad Borisem Henešem a Pavla Brichty nad Marikou Doubravovou. Jednou ze dvou největších bitev dne byl souboj Roberta Alexy s Tomášem Havlíkem o postup do čtvrtfinále. Zápas dospěl až do koncovky pátého setu, ve které se oba hráči dostali k matchballům, leč více sil a i klidnější ruku nakonec prokázal Tomáš, který tak zvítězil 14/12 v páté sadě. Druhou nádhernou bitvou bylo semifinále mezi Jirkou Duškem a černým koněm turnaje Honzou Břeněm. K vidění byl naprosto parádní squash a utkání taktéž dospělo do pátého setu. V něm se Honza rychle ujal vedení 5/2, ale Jirka ještě dokázal zabrat a zápas nakonec vydřel ve svůj prospěch. V druhém semifinále Honza Šťastník absolutně nepochytil velmi rychlé tempo Víti Lazara. Ten rychle vedl 2/0 na sety. Třetí set se nesl ve znamení útlumu ze strany Víti, ale ve čtvrtém se opět vrátil k rychlé hře, která na Honzu platila a probojoval se tak do finále. Finálový zápas byl soubojem dvou nejlepších hráčů letošního ročníku – Jirky Duška a Víti Lazara a kvalitě na kurtu to i odpovídalo! Opět jsme se dočkali pěti setů. Tím, kdo však měl po celý zápas mírně navrch byl Jirka a urval pro sebe celkové i turnajové vítězství. Zápas o bronz měl jednoznačný průběh, když se z hladké výhry 2/0 na sety radoval Honza Břeň. Deváté místo tentokráté získal Michal Štěpán. Vítězem platu se stal Martin Kollár a nejlépe mezi vyřazenými v předkole se nakonec umístil Petr Poupě. Poděkování patří i fotografce Ireně Vanišové ze squashpage.net, která celý turnaj zdokumentovala a postarala se tak našim účastníkům o supr fotky!


Závěrem, všem 94 účastníkům patří velký dík za celý ročník 2019/2020 a již teď se těšíme na ten další v pořadí již pátý!

Kompletní výsledky turnaje naleznete zde:


Konečné pořadí Sportprofit Tour 2019/2020 zde:

Fotogalerie z turnaje: bude doplněna

bottom of page