top of page

Malý dubnový flashback

Rádi bychom Vám sem přinesli reporty z turnajů, lig a dalších událostí klubového života, ale zdá se, že koronavirus se nad squashem ujal vedení 1:0 na sety a nevypadá, že by mu docházely síly. Nabízí se tu však možnost si lehce připomenout události z loňského dubna, které byly pro náš klub úspěšné a zajímavé.

Klukům objíždějícím PSA turnaje se podařilo prolomit stovkovou hranici na žebříčku, konkrétně Dan poskočil na 89. místo a Martin se k této hranici přiblížil posunem na místo sto čtvrté. Ondra se pohyboval za ním o třicet příček níže a mladé pušky na začátku čtvrté stovky.

Ligovým týmům se dařilo velice různorodě. Prvoligáčům z Huslík týmu po prohrách v posledním kole připadla předposlední, bohužel sestupová pozice. Naopak druholigový tým se v závěru soutěže vyšplhal na druhé místo znamenající účast v baráži a boje o prvoligovou příslušnost. Oba třetiligové týmy obsadily střed skupiny D, což bylo trochu za očekáváním, ale postaralo se to o motivaci hráčům do další sezony.


Extraligové shrnutí je podobného charakteru. Ženský tým Kabel-A.T. v rozhodujícím zápase zdolal Modrý svět a holky se staly vítězkami základní části extraligové soutěže. Na opačném konci skončily jejich klubové kolegyně z prima týmu a čekala je baráž. Ještě lépe si vedli mužští zástupci Viktorky, Sportprofit se také stal vítězem základní části před Strahovem a k tomu Hanya tým připojil třetí místo, oba týmy tak čekalo play-off.


Úspěšná sklizeň byla i na poli turnajů jednotlivců. Mužské Áčko opanoval Martin Švec, na béčku v Hradišti se radovali Kuba Zapala z výhry a Michal Štěpán z bronzu. Naši hráči také zanechali své stopy na obou turnajích kategorie C, ikdyž žádná medaile tentokrát necinkla. Samozřejmě pokračovala domácí série pátečních déčkových turnajů.


Nelze opomenout ani juniory, ti mladší získali dvě medaile na béčku, zatímco starší bojovali na mistrovství Evropy družstev. Marek Panáček, Míša Čepová a trenér Honza Břen tak z Prahy přivezli bronzové medaile v kategorii do 19 let.


Závěrem nezbývá než doufat, že se nejen squashový život vrátí do normálních kolejí a setkáme se opět na kurtech a nad reporty z akcí našeho klubu!



bottom of page