top of page

MČR mužů 2020 den 1 - již nyní máme jistotu medaile!

V ostravském Sportovním Centru Fajne se dnes rozehrálo 28. mistrovství ČR mužů, žen a masters. Čtvrteční program patřil jen mužům, kteří odehráli úvodní kolo a osmifinálová utkání. Na kurtech se představilo hned 8 zástupců našeho klubu. První kolo nakonec vyznělo v poměru 6/2 pro nás, když Dan Mekbib, Vojta Ryba, Michal Jadrníček, Marek Panáček, Ondra Uherka a Martin Švec své soupeře doslova rozdrtili a mohli se tak radovat z postupu mezi 16 nejlepších. Další víítězství měl doslova na raketě Kuba Zapala. Ten se v zápase s Petrem Veselým sice ujal vedení 2/0 na sety, leč bohužel v dramatické bitvě a i rozhodující koncovce pátého setu svému soupeři podlehl a hlavní soutěž pro něj tudíž skončila. První kolo vystavilo stopku i Víťovi Lazarovi, který nestačil na klubového kolegu Michala Jadrníčka.


Osmifinálová utkání už přeci jen přinesla trochu vypjatější bitvy. Nejdříve se Dan Mekbib mírně zapotil s poměrně dobře hrajícím Jardou Čechem. Na víc než vyrovnanou koncovku druhého setu se však Jarda nezmohl a Dan slavil výhru 3/0 a postup do čtvrtfinále. V něm bude jeho soupeřem Michal Jadrníček. Ten si v ryze brněnském utkání poradil s Vojtou Rybou. Vojta sice skvěle zápas začal, když zprvu vedl 1/0 na sety a 7/0, následně 2/0 na sety, ale nakonec prohrál 2/3. Ondra Uherka si v osmifinálovém zápase poradil v poměru 3/0 s Petrem Nohelem a v zítřejším čtvrtfinále na něj čeká Honza Koukal. Další se na kurtech představil Martin Švec. Ten doslova zničil přemožitele Kuby Zapaly, Petra Veselého a po velmi snadné výhře se může těšit na čtvrtfinálové utkání s parťákem Markem Panáčkem. Ten si v asi nejkvalitnějším zápase dne poradil ve třech setech s Ondrou Ertlem. Ikdyž skóre mluví jasně, zápas byl obrovským dramatem a oba borci předvedli supr výkon. Tři sety se hrály něco málo těsně pod hodinu!!!


Dnešní výsledky tak znamenají, že již dnes máme jistotu, že se v neděli objeví na stupních vítězů někdo z našeho klubu, neboť hned dvě čtvrtfinále jsou čistě "viktorkovská". S pěti čtvrtfinalisty jsme tak jasně nejlepším klubem na MČR, z čehož máme velkou radost a věříme, že těch medailí bude nakonec více!


Zítra startuje MČR 2020 i pro ženy a kategorie masters, ve kterých máme také solidní zastoupení a bude se tak rozhodně na co dívat. Pokud nebudete přítomni v Ostravě, tak turnaj můžete sledovat díky live streamingu na facebookové stránce czech squash nebo na kanálu youtube!


Držíme palce!

bottom of page