top of page

Úspěšný German Junior Open 2020

Ve velmi krátkém odstupu od French JO pokračovala juniorská evropská SuperSérie další štací, kterou byl německý Hamburg. Viktorku zastupovalo "prověřené" trio Riana Alexová, Marek Panáček a v pozici trenéra Honza Břeň. Oba naši juniorři byli nasazeni ve svých kategoriích, Mára jako jednička a Riana na pozici dvě.


Jednoduchý úvodní zápas neměla v GU15 Ria. Ta musela první dva sety bojovat s Camilliou Hendy (NOR), ale vše zvládla - 11/8 11/9 11/7. V čtvrtfinále si poměrně hladce poradila s Belgičankou Jeanne Deal, ale na semifinále už nenašla potřebné síly a podlehla houževnaté Španělce Ona Blasco 0:3. Nakonec z toho byl bronz, když v pětisetové bitvě s další Belgičankou Chloé Crabbé prohrávala a otáčela nepříznivý stav po nepovedeném vstupu do zápasu. Naštěstí se dokázala zkoncentrovat a urvat v pátém setu vítězství na svou stranu.


První hrací den Marek zvládl v pohodě, v utkání s Belgičanem Rayenem Lacantem byl Marek jasně lepší, ve druhém proti Marcusu Jepsenovi (DEN) trvalo set a půl, než houževnatého soupeře unavil. Sobota přinesla další dva náročné zápasy - v čtvrtfinále nejdříve poradil 3:1 se Švýcarem Miguelem Mathisem. Následně ve velmi těžkém duelu po 80 minutové bitvě i s méně obvyklým soupeřem - Jackem Mittererem z Anglie 3:2 (11/5, 5/11, 13/11, 7/11, 13/11).

Ve finále BU19 Marek Panáček oplatil svému rivalovi Benu Smithovi z Anglie porážku z Czech JO a po další výživné pětisetové bitvě si tak z Německa veze zlato! Do utkání vstoupil Marek velice dobře a především rychlou hrou získal první set. Ve druhém spěchal, což přineslo řadu chyb a bylo srovnáno. Čtvrtý a pátý set už byly velice dramatické, výměny se prodloužily a bojovalo se o každý bod. Ve čtvrtém měl sice Mára mečbol, ale soupeř ho odvrátil a set vybojoval 12:14 a bylo srovnáno. V pátém si náš hráč udržoval od začátku drobný náskok a udržel ho až do konce, kdy získal set 11:9 ve svůj prospěch a mohl si tak užít obrovskou radost z výhry.

Výsledkový servis na ESF G15 a B19.

Čtyři zápasy našich zástupců byly streamovány z pěkného skleněného kurtu a lze je najít na naší stránce se streamy (nutno přežít několik reklam na úvod).

Další fotografie od Thomase Balkeho na facebooku German JO.

bottom of page