top of page

Juniorské Béčko ve znamení bronzových medailí

Paralelně s German JO proběhl juniorský turnaj v domácích podmínkách. Jednalo se o turnaj kategorie B, který hostil strahovský klub. Naši zástupci se neztratili a získali hned 4 podiová umístění, všechny s bronzovou hodnotou.

Ella Pelikánová hrála rovnou dívčí sedmnáctky (G15 se neuskutečnila kvůli nízkému počtu přihlášených dívek). Tato kategorie se hrála na skupinky, v základní skupince si připsala jedno vítězství (Stejspalová 3/0) a jednu těsnou prohru v pěti setech, s pozdější vítězkou Evou Klimešovou (8/11, 12/10, 9/11, 11/9, 7/11). V souboji o třetí místo Elle nezaváhala a po výhře 3/0 jej získala.

Skupinkový systém měla i kategorie B13, kde nás zastupoval Max Pelikán. Ten základní skupinku bezproblému opanoval, ve finálové skupince však narazil na těžší soupeře. Vítěz kategorie Lukáš Rychtařík nedal moc svým soupeřům šanci, a tak svedl Max velkou bitvu s Dominikem Forgačem o místo druhé. Bohužel odešel poražen nejtěsnějším možným rozdílem, tj. 11:9 v pátém setu. Třetí bronz pak přidal ve "své" kategorii B11.


V B17 jsme měli tři zástupce, bratři Juráškové byli mezi nasazenými. Po úspěšných zápasech druhého kola byli oba zastaveni v semifinále a tak je čekal vzájemný souboj o v pořadí již čtvrtý bronz pro naši výpravu. Držitelem medaile se stal Radim, který porazil Michala 9/11, 11/8, 11/3, 11/9. Ondra Kutý vypadl v prvním kole a skončil jedenáctý.


Výsledkový servis na asociaci.

bottom of page