top of page

Poslední Áčka před mistrovstvím ČR

Před blížícím se březnovým domácím šampionátem měli muži i ženy možnost si vyzkoušet kurty na SC Fajne, kde se mistrovství bude konat. Turnaj byl pořádán pod patronací krnovského klubu a názvem Moravian Silesian Squash Open 2020.


V minulém reportu z ženského Áčka ze Strahova jsem se zmínil o krutém losu, který svedl všechny naše zástupkyně proti sobě v úvodních kolech. Ač je to neuvěřitelné, situace se opět zopakovala. Již v předkole tak na sebe narazily Michaela Malinová s Terkou Zdubovou (Míša vyhrála ve třech setech) a druhou dvojicí byla Marika Doubravová s Ellou Gálovou (3/2). Míše se pak dařilo více v dalším klubovém souboji s Kristýnou Vykouřilovou (3/1), aby byla zastavena Terezou Svobodovou (ta v předchozím kole vyřadila i Mariku).

Michaela pak přidala jednu výhru a prohru a obsadila 6. místo. V dohrávce o 9. místo se více dařilo Marice, která nakonec brala desété místo, Kristýna zbylé zápasy vyskrečovala. Ella ve spodním platu skončila osmnáctá a Terka na místě dvaadvacátém. Kompletní výsledky ZDE.


Mezi muži se nejlépe umístil Ondra Uherka, nasazený na pozici 1, který dokráčel až do semifinále. Zde sehrál nejdelší zápas turnaje, když spolu se strahovským Davidem Zemanem na kurtu strávili 100 minut. Ondra se ujal vedení 2:0, ale bohužel neproměnil svoje mečboly, a tak se z postupu do finále mohl radovat David, který pátý set vyhrál 11/6. V dohrávce o bronz pak síly již chyběly a Ondra prohrál s Vikim Byrtusem ve třech setech.

Další dlouhý zápas v délce 71 minut spolu sehráli kluboví kolegové Marek Panáček a Matej Hrnčiřík. Jednalo se o dohrávku o 5-8. místo, z výhry se radoval Matej (11/5, 4/11, 14/12, 12/10). Ten pak po prohře skončil šestý, Mára sedmý. Obdobně vedle sebe se umístili Michal Jadrníček a Vojta Ryba (13+14. místo). Kompletní výsledky ZDE.




bottom of page