top of page

Ria Alexová a Mara Panáček juniorskými MISTRY ČR! K tomu další 3 medaile!

O víkendu 7.-9.2.2020 se v našem domovském centru Viktoria konalo domácí MČR juniorů 2020 pod taktovkou našeho organizačního týmu! Na MČR se z našeho klubu nominovalo celkem 9 juniorů, z nichž hned 4 dokázali vybojovat nějaký cenný kov! Nejúspěšnějším členem naší výpravy byla Ria Alexová. Ta si s naprostým přehledem a bez ztráty setu podmanila kategorii dívek do 15 let, a tak si na své konto připsala již šestý juniorský titul. Aby toho nebylo málo, tak Ria tajně snila i o titulu z G17, kde je dlouhodobě její úhlavní rivalkou Tamara Holzbauerová. Bohužel, finále Rianě nevyšlo dle představ, a proto si na vyhlášení došla "jen" pro stříbrnou medaili. I tak fantastická práce!


Druhý titul přidal Mara Panáček. Ten stejně jako Riana neměl v turnaji soupeře a stejně jako Ria podtrhl svou nadvládu v této kategorii bez ztráty setu. Marek tak získal již svůj pátý národní titul, ale tentokráté poprvé ten nejprestižnější v kategorii B19, a je tak právem náš aktuálně nejlepší junior! Velká gratulace i Markovi!


O další medaili se postaral v B11 Jirka Hartmann. Ten měl nejdříve trochu štěstí při losu, když se mohl utkat o postup do finále s Mikulášem Dufkem. Jirka s ním letos svedl nespočet pětisetových bitev a ta se očekávala i v Brně. Jirka však do zápasu vstoupil nebojácně a viditelně nervózního Mikiho poměrně překvapivě přehrál a postoupil do svého 1.finále v kariéře. V něm to byl však zcela jiný Jirka, než kterého známe. Jeho soupeřem byl obhájce titulu Adam Burget a Jirka bohužel finále nervově neustál a nebyl schopen podat svůj optimální výkon. I tak je zisk stříbrné medaile obrovským úspěchem a snad i motivací pro další práci a zlepšování se! Good job, Jirko!


O poslední medaili, a zároveň asi tu nepřekvapivější, se postarala Ella Pelikánová. Ta během celého MČRJ podávala neskutečné výkony a svou formu potvrdila hlavně v nedělním finálovém dni, když poprvé po 5 letech, a teprve podruhé v kariéře, porazila svou velkou rivalku Anetku Sezemskou a mohla se tak radovat z absolutně nečekaného bronzu v kategorii dívek do 13 let. Svou formu potrvdila i o pár hodin později, když z kurtu smetla i další velkou soupeřku, se kterou se jí dlouhodobě nedaří, Nikol Štěpánovou, z čehož tak bylo neuvěřitelné 5. místo v kategorii G15. Obrovská radost a slzy štěstí od Elly mluvily za vše! Perfektní MČRJ!


Ostatní se k medailím neprobojovali, ale i tak všichni zanechali na MČRJ skvělý dojem a pro mnohé to bylo jejich historicky nejlepší umístění, jako třeba pro Maxe Pelikána v B11, kde obsadil 8. příčku. Max k tomu přidal ještě 15. místo v kategorii chlapců do 13 let. V B13 pak ještě Jirka Hartmann vybojoval parádní 9. místo. V B17 se na MČRJ vůbec poprvé představili bratři Juráškové. Michal dokázal zvládnout těžké první kolo a probojovat se při své premiéře mezi 8 nejlepších. Zde prohrál několik těsných bitev a nakonec z toho bylo velmi pěkné 8. místo. Jeho brácha Radim nakonec obsadil 14. pozici. Své loňské postavení vylepšil i perfektně hrající Tonda Kachlíř. Toho v B11 bohužel vystavil los našemu Jirkovi již v 1.kole, ale následně Tonda nezaváhal a všechny zápasy vyhrál. Byla z toho krásná 9. příčka! Verča Vejrostová se na MČRJ představila v G19 a v G17. Lepší výsledek nakonec paradoxně uhrála v G19, kde obsadilo perfektní 6. místo. V G17 z toho bylo místo deváté.



Velké dík patří i celému organizačnímu týmu v čele s Radimem Švecem a trenérům v čele s Romanem Švecem a Honzou Břeněm. Tak za rok snad znovu a ještě líp!

PARTA HIC!

MEDAILISTI!

EXHIBICE V PODÁNÍ NAŠEHO TRENÉRSKÉHO TÝMU

VELKÉ DÍKY PATŘÍ I PARTNERŮM AKCE!

bottom of page