top of page

Strahovská Áčka mužů i žen

Strahovský klub byl opět pořadatelem jak mužského, tak i ženského Áčka. Lednových turnajů se tentokráte zůčastnil solidní počet zahraničních hráčů.

Právě start zahraničních hráčů se promítl i do výsledků našich zástupců. Nejvíce zahraničních soupeřů si "užil" Martin Švec. Nejprve si poradil s Polákem Pelczynskim, poté se slovenským Mirem Cellerem, aby nakonec byl vyřazen Španělem Juanem Garciou ve čtvrtfinále.

Zbylí naši zástupci byli nalosováni do opačné časti pavouka. Všichni přešli přes dvě úvodní kola, aby pak změřili síly mezi sebou. Nejprve Matej Hrnčiřík porazil ve čtyřech setech Vojtu Rybu, načež byl ve čtvrtfinále vyřazen Danem Mekbibem. Michal Jadrníček ztratil jeden set s Lukášem Jelínkem, ale dál pokračoval vítězně až do čtvrtfinále. Zde narazil na dobře hrajícího Solnického, který po výhře s Michalem v následném semifinále překvapivě porazil i Dana a nakonec se po skreči od Francouze Lezauda stal vítězem tohoto Áčka. Podobně bez boje, kdy utkání vzdal Garcia, získal Dan bronzovou příčku.

V dohrávkách se vypadlí kluci potkali mezi sebou, Michal s Matejem si střihli pětiseťák s lepším koncem pro Michala (7/11, 11/8, 14/12, 7/11, 11/6). Nakonec se kluci seřadili na šestém až osmém místě v pořadí Michal, Matej a Martin, Vojta pak v platu o devété místo nezaváhal a získal ho pro sebe.


Do výsledků ženského turnaje nezasáhly ani tak cizinky, jako krutý los. Ten svedl naše čtyři zástupkyně do dvou dvojic hned v prvním kole. Kristýna Vykouřilová zvítězila nad Terkou Zdubovou (4/11, 11/3, 12/10, 11/8), poté ji vyřadila vítězka Áčka Anna Serme. Kristýna pak přidala jestě jednu výhru a prohru a její šesté místo tak bylo nejlepším umístěním z našich hráček. Terka měla smůlu, v dohrávkových zápasech si zranila nohu a musela zbytek turnaje vyskrečovat = 14. místo.

Druhou dvojicí byla Marika Doubravová a Michaela Čepová. Michaela zvitězila ve třech setech (11/7, 11/9, 11/5), poté byla vyřazena Kateřinou Týcovou a nakonec skončila osmá. Marika v dohrávkách nezaváhala a připsala si tři vítězství, což rezultovalo v místo deváté.


Výsledky jako vždy na asociačním webu: muži, ženy.

bottom of page