top of page

Máme 2 stříbra z domácí juniorské Super Série Czech Junior Open

Ve dnech 16.-19.1. proběhl ve třech pražských squash centrech domácí evropský juniorský turnaj Czech Junior Open, který se řadí mezi top turnaje kategorie Super Série! Na turnaji jsme tak měli i solidní klubové zastoupení, když se na kurtech představilo hned 9 zástupců našeho klubu! Nejlépe si vedli Ria Alexová a Mara Panáček.


Ria vstupovala do turnaje jako nasazená jednička, což hladce potvrdila v prvním kole a i ve čtvrtfinále proti nepříjemné Ukrajince. V semifinále narazila na svou velkou soupeřku Chloe Crabbe z Belgie a vůbec poprvé ji po vynikajícím výkonu přehrála 3/0 na sety. Ve finále na ni čekala další tradiční soupeřka Maria Arseniev z Ruska. Ria s ní v poslední době většinou dokázala vyhrát, ovšem vždy se jednalo o vyrovnaná utkání. Tentokrát Ria neměla svůj den, když byla viditelně nervózní, vůbec ji nevycházela hra dopředu a ještě se začala bát soupeřčina velkého nápřahu. Ve finále tak bohužel podlehla 1/3 na sety a nezavršila tak vítězný hattrick na turnajích kategorii Super Série.


Mara byl stejně jako Ria nasazenou jedničkou a i on si až do čtvrtfinále vedl více než s přehledem. Ve čtvrtfinále narazil na nepříjemného maďarského soupeře Takácse. V zápase udělal Mara až nezvykle velké množství nevynucených chyb, naštěstí pro Marka však chyboval i soupeř a Marek po výhře 3/0 postoupil do semifinále. V něm na něj čekalo překvapení turnaje Castiaux z Belgie. Mara byl favoritem, ale proti solidně hrajícímu Belgičanovi musel zamakat! Po výhře 3/0 se probojoval do očekávaného finále proti Angličanu Benu Smithovi. Finále mělo překvapivě jasný průběh. Ben byl neskutečně přesný a zaskočeného Marka během prvních dvou setů prakticky vůbec nepustil na téčko. Ve třetím setu se přeci jen podařilo Markovi Bena trochu rozpohybovat, ale bohužel již bylo pozdě. Po prohře 0/3 tak Marek obsadil v B19 stejně jako Ria v G15 pěkné 2.místo.


Z mladších účastníků se ještě do čtvrtfinále dokázali probojovat Jirka Hartmann v B11 a Ella Pelikánová v G13. Jirka obsadil konečné 6.místo a Ella místo sedmé! Nutno podotknout, že pro všechny mladší hráče byl turnaj velkou zkušeností a mnohdy i první zkušeností se zahraničními soupeři. Velké dík i trenérům Honzovi a Romanovi a další, co se podíleli na hladkém průběhu turnaje!


Kompletní výsledkový servis na ESF. Streamy ze zápasů Riany a Marka jsou v sekci Media.


Umístění našich hráčů:

2.místo – Ria Alexová G15

2.místo – Marek Panáček B19

6.místo – Jirka Hartmann B11

7.místo – Ella Pelikánová G13

14. místo – Tonda Kachlíř B11

15. místo – Max Pelikán B11

26.místo – Kristián Bořil B13

27.místo – Michal Jurášek B15

35.místo – Radim Jurášek B15

bottom of page