top of page

Tři neproměněná finále na juniorském lednovém Áčku

Ihned po domácím juniorském Béčku pokračovali mladí zástupci Viktorky na turnaji kategorie A. Jednalo se o Ammbra Cup pořádaný v pražském SBC.


Ella Pelikánová, jak je již dobrým zvykem v B13, se probojovala do finále bez ztráty setu. Zde se její soupeřce, poděbradské Barboře Komárkové, podařilo Elle oplatit prohru z semifinále listopadového Áčka a zlato tak putovalo do Čech po výsledku 11/3, 9/11, 11/6, 11/3.

Druhé finále, mezi nejmladšími chlapci v B11, vydřel Jirka Hartmann. Ten musel v semifinále proti nasazené dvojce Dufkovi vybojovat postup až v pátém setu. O vyrovnanosti zápasu svědčí skóre setu třetího - 17/15 v Jirkův prospěch. Bohužel ani Jirka na zlato nedosáhl, proti byl Adam Burget, který se ve finále mohl radovat z výhry po čtyřech setech 11/9, 10/12, 11/4, 11/5.

V B13 to byl bohužel opět Adam, kdo vyřadil naše hráče. Nejprve Maxe Pelikána a poté opět Jirku ve čtyřech setech. JIrka si pak poradil v boji o třetí přícku s Dominikem Forgačem, Max přidal sedmé místo a Kristián Bořil vyhrál skupinku spodního platu o 17. místo.


Nejtěsněji uniklo finálové vítězství v kategorii B15 Michalu Juráškovi. Ten přešel přes nasazené Holinku a Waltera, aby v závěrečném souboji podlehl Davidu Linhartovi 11/8, 9/11, 11/2, 6/11, 11/6 až v pátém setu. David vyřadil i Michalova bratra Radima, který pak přidal dvě výhry a bral 5. místo. Kristiánovi opět vyřazení určilo skupinku o 17. místo. Ve starší kategorii B17 pak kluci obsadili vedle sebe osmé a deváté místo.


Výsledkový servis na asociačním webu.


bottom of page