top of page

Prestižní Dunlop British Junior Open 2020 za námi

Začátek ledna tradičně náleží setkání nejlepších světových juniorů na turnaji British Open, považovaného za neoficiální juniorské mistrovství světa jednotlivců. Osvědčeným pořadatelem je Birmingham, který už prokázal vhodné organizační schopnosti i v minulých letech. Letos se zde sešlo téměř 750 juniorů ze všech koutů planety. Český squash vyslal šestnáctičlennou výpravu včetně zástupců Viktorky.

Ve čtvrtek 2. ledna jako první turnaj zahájila Verča Vejrostová. Los jí nebyl vůbec nakloněn, takže v úvodním kole narazila na nasazenou trojku turnaje, domácí Katie Malliff. Té podlehla ve třech setech. Ani v pátek se Verče nedařilo, podlehla ruské soupeřce. V další dny se naše hráčka podala zlepšující se výkony, bohužel však nepoznala vítězství, kterému byla nejblíže v souboji s domácí Lily Main (11-4 12-10 12-14 6-11 3-11).


Riana Alexová vstupovala do turnaje s nasazením 9/16, v prvním kole si poradila s domácí Megan Light. V druhém kole pak byla vyřazena japonskou hráčkou Akari Midorikawa (9-11 4-11 8-11). V dohrávkovém platu o 17. místo odehrála Ria čtyři velice vyrovnané zápasy, které se většinou rozhodovaly až v pátém setu. S bilancí 2 výher a 2 proher nakonec obsadila 20. místo.


V kategorii nejstarších chlapců nás zastupoval Marek Panáček (17/32). Po volném kole narazil na hráče Malajsie Loshmaana Veerakumara, kterému se podařilo na úvod vyřadit očekávaného soupeře Paula Gonzálese. Mára nezaváhal a postoupil do pátečního třetího kola. Zde změřil síly se zástupcem USA, kde je squash v posledních letech na vzestupu. O vítězi zápasu s Thomasem Rosinim rozhodoval až pátý set. V něm začal lépe Mára, ujal se vedení 4:2, ale to bylo z jeho strany bohužel vše. Shodně jako Ria poté v dohrávkách po dvou vítězstvích byli dva soupeři nad jeho síly a přes drobné zranění obsadil také 20. místo.

Kompeltní vysledky lze prjít na webu ESF.

Jeden živě přenášený zápas má každý z našich zástupců - viz naše stránka Internet streamy.

bottom of page