top of page

Juniorské Béčko v režii našich hráčů

Juniorský domácí squashový rok byl odstartován v našem domácím Centru Viktoria turnajem kategorie B pod názvem Prima CUP. I přes velice brzký posváteční termín se na něj přihlásilo téměř 70 hráčů, kteří si mohli posbírat body pro kvalifikaci na blížící se juniorské mistrovství republiky. V devíti odehraných kategoriích se našim mladým hráčům podařilo získat hned 5 prvenství!


Jedinou naší zástupkyní byla Ella Pelikánová. V G15 se hrála skupinka, Ella ve třech zápasech nezaváhala a bez ztráty setu se pak přímo v souboji o první místo utkala se Zuzkou Outratovou. Zápas byl velmi vyrovnaný a Elle se podařilo strhnout vítězství na svou stranu až v pátém setu (11/6, 11/9, 9/11, 4/11, 11/8). K tomu ještě mezi staršími dívkami v G17 přidala třetí místo.

Mezi chlapci v B11 byl adeptem na vítězství Jirka Hartmann. Roli favorita splnil a bez ztráty setu vyhrál jak kvalifikační, tak i finálovou skupinku. Na stupních vítězů ho ještě doplnil Tonda Kachlíř. Dohrávkové skupinky také vyhráli naši junioři, Max Pelikán tak skončil čtvrtý a Lukas Pari sedmý.

V nejpočetněji obsazené kategorii B13 výše zmíněný kvartet ješte doplnili Dominikové Hrušecký a Fukar. Hrál se pavouk a do finále se probojovali nejvýše nasazený Jan Bravenec a opětovně náš Jirka Hartmann. Jirka znovu zopakoval kvalitní výkon a bez ztráty setu si připsal druhé víkendové vítězství. Do první osmičky se ještě probojovali Dominik Hrušecký (6. místo) a Max, který nakonec bral místo sedmé. Zbývající kluci ve spodním pavouku skončili na jedenácté až patnácté příčce.


V B15 došlo dokonce na klubové sourozenecké finále Radima s Michalem Juráškem. Po výhře 11/3, 11/6, 8/11, 12/10 se ze zlata radoval Michal. Oba se díky losu potkali hned v prvním kole kategorie B17. Opět ve čtyřech setech zvítězil Michal, kteý podobně jako Jirka dokázal po dalších dvou výhrách zvítězit podruhé během víkendu. Radim skončil pátý a na Ondru Kutého zbylo místo osmé. Ondra pak hrál nejstarší kategorii B19, kde ve skupince obsadil 4. místo.



bottom of page