top of page

HCL SRFI INDIAN TOUR - MUMBAI LEG 2019

Do vzdálené indické Bombaje se na turnaj Indian Tour s dotací $20.000 přesunuli naši hráči Ondřej Uherka a Martin Švec. Oba byli nasazení a tak měli v 1. kole volný los.

Jako první nastoupil na kurt Martin a jeho soupeřem byl domácí Abhaj Singh, s kterým měl pozitvní bilanci 2:0 na zápasy. Martinovi zápas nevyšel a svého soupeře nestačil. Po prohře 0/3, sety 8/11, 1/11, a 6/11 se s turnajem již rozloučil a squashový rok 2019 tak pro něj již také skončil. O poznání lépe si vedl Ondra, který dokázal využít svého nasazení a po výhře nad Harley Lamem z Hong Kongu 3/0, sety třikrát 11/9, si zajistil postup do čtvrtfinále.

Těsně před branami semifinále skončil Ondra. Odehrál výborně své čtvrtfinálové střetnutí s turnajovou čtyřkou Harinerpalem Sandhu z Indie, kterému však nakonec podlehl až v pátém rozhodujícím setu 7/11. Pro Ondru je i tak turnaj bodově nejlepším výsledkem v jeho dosavadní kariéře na okruhu.Utkání trvalo téměř hodinu. Ondra sice prohrál první set poměrem 7/11, další dva ale patřily jemu a po výsledcích 11/9 a 11/6 se ujal vedení 2/1. Zkušený soupeř, jemuž již patřila 47. příčka na světovém žebříčku, však udržel klidnou hlavu. Přestal chybovat a postupně dostával našeho hráče pod tlak a srovnal na 2/2. V rozhodujícím setu však nezačal příliš dobře, udělal několik zbytečných chyb a soupeře pustil do vedení. Ten si ho již zkušeně udržoval a zápas dovedl do vítězného konce.

PSA stránka turnaje zde.

Videa ze 3 zápasů najdete v sekci Internet - live streamy.

bottom of page