top of page

MEDICINE HAT OPEN

Trojice našich hráčů pokračovala v kanadském turné další zastávkou. Tou byl PSA turnaj s dotací 6.000 USD v městečku Medcine Hat. Všichni naši hráči byly nasazeni a po volném kole si poradili se svými soupeři a posunuli se do čtvrtfinále.

Jako první ke svému čtvrtfinálovému zápasu nastoupil Ondra Uherka. Bohužel na svého soupeře Curtise Malika z Anglie nestačil a turnaj pro něj skončil. Ondra prohrál 3/1 na sety (11-6 11-8 10-12 11-7) a přestože strávil na dvorci 51 minut, na postup do semifinále to nestačilo. Ondra se poté ujal role kouče a motivátora. Martin se Danem prošli do semifinále po výhrách 3/2 a 3/1 na sety. Martin zdolal houževnatého Švýcara Robina Gadolu až po 71 minutách, když v pátém setu si vybudoval náskok a ten již udržel. Dan strávil na kurtu o dvacet minut méně, polevil pouze ve třetím setu.


Semifinále zahájil Martin s Angličanem Nickem Wallem, který toužil po odvetě za semifinálovou prohru 2:3, kterou utrpěl v červnovém semifinále na turnaji na Gibraltaru. Tentokrát se Angličanovi odveta podařila a po 50 minutách se právě on mohl radovat z postupu do finále po výhře 3/1 (9/11 11/4 11/5 11/9). Martin podal velice dobrý výkon, zápas byl naprosto vyrovnaný, zejména čtvrtý set, ale Angličan byl přece jen o něco lepší a zajistil si své druhé finále v řadě.

Do druhého semifinále nastoupil Dan Mekbib proti přemožiteli Ondry Uherky Curtis Malikovi. Dan hrál svoji klasickou rychlou útočnou hru a vyšly mu první dva sety v poměrech 11/9 a 11/8. Poté soupeř změnil taktiku a podstatně zpřesnil svoji hru zvláště po lajnách dozadu. Curtis srovnal na 2/2 na sety a v pátém si za stavu 10/8 vypracoval dva mečboly. Dan naštěstí prokázal, že je již zkušeným hráčem. Dokázal odvrátit tři mečboly a mohl tak pomstít ve finále Martina.


Daniel pak prokázal, že Kanada je pro něj squashově zaslíbenou zemí. Ve finále zdolal Nicka Walla z Anglie a připsal si tak na svoje konto již třetí profesionální titul na okruhu PSA. A všechny tři vybojoval v Kanadě! Dan soupeře nakonec doslova udolal 3/2 po setech 9/11, 11/9, 11/6, 4/11 a 11/5. V rozhodující sadě Dan prokázal svoje zkušenosti dokázal soupeře přetlačit v rozhodujícím pátem setu.


Pavouk a výsledky na webu PSA.

Zápasy lze sledovat na facebooku pořadatele, odkazy na 6 zápasů najdete na našich stánkách v sekci Internetové streamingy.

Podrobnější asociační reporty lze pročíst zde: 2. kolo - čtvrtfinále - semifinále - finále.

bottom of page