top of page

Dan Mekbib přidává 4. triumf na okruhu PSA!!!

Od středy 11.12. do soboty 14.12. se v bratislavském IMET centrum konal PSA turnaj s dotací $6000, na kterém jsme měli i trojí zastoupení! Do PSA Imet Open vstoupili jako první Matej Hrnčiřík a Marek Panáček. Matej měl za soupeře Amadea Costu ze Švýcarska a do zápasu vstoupil hladkou výhrou 1.setu. V tom druhém se hra vyrovnala a Amadeo nakonec srovnal. Třetí set byl vyrovnaný do stavu 3/3, kdy proběhla velmi dlouhá výměna, která měla pro Mateje bohužel fatální následky, když v naprostém vyčerpání zbytek zápasu už pouze dohrál, ale na reálný vzdor se již nezmohl. Matej se tak s turnajem po prohře 1/3 v 1.kole rozloučil.


Lépe si vedl Marek. Ten měl za soupeře Španěla Joela Jaume. Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém měl naštěstí téměř neustále mírně navrch právě Marek. Vyjímkou byla koncovka třetího setu, kdy Marek neproměnil matchball a zápas musel nakonec ukončit až v tom čtvrtém. Mara se tedy po 50 minutách boj mohl radovat z výhry 3/1 a postupu do 2.kola, kde na něj čekal Viktor Byrtus. Zápas měl podobný průběh jako poslední 2 setkání těchto soupeřů. K vidění byl parádní squash a velmi vyrovnané úvodní sety zápasu. Bohužel, ty poslední dva patřily Viktorovi a Mara se tak s turnajem po sympatickém výkonu rozloučil prohrou 1/3 na sety ve 2.kole.


Nejlépe si však vedl dle ředpokladů Daniel Mekbib. Toho v 1.kole čekal nepříjemný soupeř Lewis Anderson z Anglie. Lewis je bronzový medailista z MS juniorů a k zápasu přistoupil velmi zvláštně, když prakticky ze všech pozic útočil neustále dopředu, zkoušel trik shoty a přitom všem hodně dřel a nevynechal jedin úder. Dan se utkáním protrápil, ikdyž měl po celou dobu navrch a nakonec po výhře 3/1 na sety postoupil do čtvrtfinále. V něm se utkal s tradičním soupeřem z Česka Kubou Solnickým. Ten tentokráte neměl vůbec svůj den a Dan až překvapivě hladce postoupil za necelou půl hodinku do semifinále. Zde na něj čekal Elliot Morris z Walesu, který nezvládl zregenerovat z těžkých úvodních zápasů turnaje, a tak si Dan připsal další poměrně hladkou výhru 3/0 a postup do finále. V něm se překvapivě utkal s Viktorem BYrtusem, který odehrál skvělý turnaj. A skvěle hrál i ve finále, Dan byl sice neustále v mírném vedení, ale Viktor dokázal efektivně trestat příležitosti, které mu byly dány a navíc Dan v zápase udělal až nezvykle mnoho nevynucených chyb, když mu prakticky nefungovala hra dopředu. Zápas Dan zlomil až za stavu 7/7 v pátém setu, kdy viditelně vyčerpaného Viktora udolala a po výhře 11/8 v pátém setu se mohl radovat ze svého druhého titulu na PSA během 2 týdnů a zároveň 4 celkově! Velká gratulace!

bottom of page