top of page

MORAVIAN SILESIAN SQUASH JUNIOR OPEN 2019

Juniorské turnaje kategorie A pokračovaly tentokráte v ostravském centru Fajne, kde krnovský klub pořádal již třetí ročník MORAVIAN SILESIAN SQUASH JUNIOR OPEN 2019 - Mistrovství Moravy a Slezska juniorů ve squashi. Ani zde nemohli chybět naši tradiční mladí zástupci.


Vidět opět více byly dívky. Ella Pelikánová v G13 bez problému vyhrála kvalifikační skupinku, ve finálové skupince taktéž neztratila ani set a zaslouženě si připsala celkové prvenství. Také ještě nakoukla mezi starší dívky, kde s vyrovnanou bilancí dvou výher a dvou proher brala sedmé místo.

Rianě Alexové se v G17 podařilo prodloužit vítěznou sérii! Stejně jako Ella ani ona cestou do vítězného finále neztratila ani set. Ve finále si poradila s Vendulou Boháčovou 11/2 11/5 11/3 a získala již třetí prvenství v této kategorii. Na cestě do finále vyřadila i Veroniku Vejrostovou. Ta po dvou výhrách a dvou porážkách obsadila místo sedmé.


Mezi chlapci v B11 Jirka Hartmann tentokrát na finále nedosáhl, ve vyrovnaném semifinále opět podlehl pozdějšímu vítězi Adamu Burgetovi. V bitvě o bronz pak Jirka urval třetí místo v zápase s Dominikem Forgačem, kdy v jeho prospěch rozhodl tiebreak v pátém setu 14:12. V první osmičce jsme ještě měli na jejím konci Maxe Pelikána a Tonda Kachlíř odešel poražen z pětisetové bitvy ve finále platu o 9. místo. Kluci pak jako obvykle poměřili síly se staršími hráči, Jirka skončil pátý a Max dvanáctý. Ještě se k nim připojil Kristián Bořil, který se společně s Tondou probojoval do finále platu o 17. místo. Nakonec byl úspěšnější Tonda po výhře v pěti setech 12/10, 8/11, 11/7, 11/13, 11/3.

Mezi staršími chlapci v B15 nás opět zastupovali sourozenci Juráškovi. Klukům se zadařilo lépe než na posledním turnaji, Michal sahal po bronzu, ale nakonec se musel sklonit před Davidem Linhartem. Radim se po vyléčeném zranění ruky umístil hned v závěsu za bratrem a bral 5. místo. V B17 se k nim přidal Ondra Kutý (prohrál finále platu o 17. místo). Kluci pak skončili v platu o 9. místo, které pro sebe získal Michal, Radim skončil jedenáctý.

Výsledky na asociačním webu.



bottom of page