top of page

Vojta Ryba ovládl olomoucké Béčko

Prosincové turnaje kategorie B se konaly na pražských Cibulkách a v olomoucké Omeze, kam zamířila početná výprava hráčů Viktorky. Mezi členy výpravy byli i v turnaji nejvýše nasazení Vojtěch Ryba a Jakub Zapala.


Vojta do finále dokráčel bezproblémově a bez ztráty jediného setu (Havlík, Kamp, Ředina). K očekávanému finále s Kubou nakonec nedošlo, neboť ten zaváhal v semifinále s Kristiánem Mráčkem. Vojta si s juniorským soupeřem poradil také ve třech setech (0,7,7) a mohl se radovat z prvenství. Jakub získal nepopulární bramboru, když podlehl ve vyrovnaném zápase o bronz Martinu Ředinovi.


Tomáš Havlík, Aleš Tchuř a David Neugebauer byli vyřazeni v druhém kole a tak si zahráli plato o 9. místo. V jeho úvodu nestačili na své soupeře a poté se seřadili na 13, 14 a 15. místě.


Po vyřazení v prvním kole bojovali naši zbylí zástupci ve spodním platu. Tomovi Taušovi (celkové 19. místo) a Jirkovi Pinkovi vystavil stopku vítěz plata Martin Sládeček. Jirka a Michal Šoman se na závěr utkali o konečné jednadvacáté místo, úspěšnějším byl prvně jmenovaný.


Detailní výsledky na webu asociace.







bottom of page