top of page

Třetiligový Bástr team nejtěsněji vede skupinu E

Po uplynutí poloviny sezony se mužské třetiligové týmy usídlily v horní polovině tabulky skupiny E. Na špici se nachází zatím Bástr team, který vede před zlínským Béčkem o pouhopouhý bod. Na třetím místě je pak tým Pneukompletu, jehož stínem je tým Moravské Slavie C. Oba týmy mají shodný počet bodů, ale pro naše kluky zatím hovoří vyšší počet vyhraných utkání. Detailní výsledky na webu asociace.


Na přelomu listopadu a prosince se uskutečnil další hrací víkend. Poslední listopadovou sobotu byl hostitelským týmem Zlín, jehož domácí kurty se však nacházejí v Otrokovicích. Bástr team v sestavě Jiří Pinka, Boris Heneš, Filip Rozprým a Robert Šťastný se pokusil obhájit dosavadní vedoucí pozici. Pokus to byl ze začátku povedený, Moravská Slávie navíc nastoupila pouze ve třech ( 3:0 3:0 3:1 3:0). I ve druhém utkání s domácími, kteří jsou také adepty na postup, se našim klukům povedly úvodní zápasy. Robert si připsal vítězství 3:1 a Jirka uspěl v souboji jedniček bez ztrátu setu. Zlínští ale nesložili zbraně a díky zkušeným borcům na pozicích 2 & 3 dorovnali skóre na 2:2, a nakonec získali díky vyššímu počtu setů i celkové vítězství.


Kluci z Pneukompletu v sestavě Tomáš Tauš, David Neugebauer, Michal Šoman a Michal Kopecký v prvním utkání změřili síly také s domácím celkem. Posledně jmenovaný Michal získal jediné vítězství týmu 3:1, ostatní se museli sklonit před soupeři (3x 0:3). V následném utkání se Slováckou Slavií B naši borci vybojovali dvě jasná vítězství (Tomáš a Michal Kopecký 3:0), zatímco David s Michalem Šomanem prohráli oba těsně svá utkání až v tiebreacích pátých setů. Výsledkem byla tedy výhra 2:2 a 10:6 na sety.


V neděli se hrálo na vyškovských kurtech, u Bástru Roberta vystřídal Aleš Tchuř (pozice 3), Pneukomplet nastoupil v nezměněné čtveřici. Bástr si připsal "povinné" vítězství nad domácími (3:0 3:2 3:2 3:1). Pneukomplet čekal důležitý zápas se svým tabulkovým sousedem Moravskou Slávií C. Ta již tentokráte nastoupila se čtyřmi hráči a jednalo se opět o další velmi vyrovnané utkání. Naši borci byly nakonec o set lepší (3:0 3:0 1:3 0:3) a dostali se v tabulce před Slávii.


Konec reportu bude patři vzájemnému utkání našich týmů. Derby bylo oproti říjnovému setkání (3:1 Bástr) vyrovnanější, Pneukomplet tentokráte získal další výhru na pozici čtyři. Došlo tak k víkendovému populárnímu výsledku 2:2, takže se přepočítávaly sety a míčky. V této bilanci byl úspěšnější Bástr, který si připsal bod navíc díky lepšímu poměru setů 9:8.


bottom of page