top of page

Robert Alexa na DPD Dutch Masters nakonec třetí!

O další body a trofej v evropské sérii masters turnajů se Robert vydal zabojovat do nizozemského Rotterdamu. V jeho kategorii M50+ se tentokráte nenaplnil celý šestnáctkový pavouk a tak se pořadatelé rozhodli nalosovat úvodní část turnaje ve formě skupin.


Robert jako nasazená čtyřka byl nalosován do skupiny D. Tato skupina byla jediná čtyřčlenná a tak se mohl náš hráč těsit na zahajovací porci 3 zápasů. K tomuto nakonec nedošlo, neboť ze vzdáleného Iráku soupeř nakonec nedorazil a tak musel čelit pouze dvou soupeřům. Nejprve si v pátek poradil s domácím Eddiem Groenewoldem 11/6 11/5 11/3. Postup do finálové části pak stvrdil sobotním vítězstvím ve čtyrech setech nad německým hráčem Thomasem Bezoldem (11/6 4/11 11/7 11/4).


Místo finálové skupinky pak pořadatelé nasadili klasické vyřazovací boje. V semifinále Rob narazil na domácí turnajovou jedničku Nica Gerritsena. Podařilo se mu dobře zahájit ziskem prvního setu 11/8, ale soupeři se podařilo získat další tři sety a odsoudil tak našeho borce k nedělnímu zápasu o bronz. V něm na něj čekala turnajová dvojka z Německa Stefan Wetzstein. První sada byla velmi vyrovnaná a rozhodnout musela až koncovka. V ní měl bohužel navrch Stefan a ujal se vedení 1/0 na sety. Zbylé tři sety však Robert neponechal nic náhodě a po perfektním výkonu a třech vyhraných setech shodným poměrem 11/5 se mohl radovat z zisku bronzové medaile!



Webová stránka turnaje.

Kompletní výsledkový servis na ESF.


bottom of page