top of page

Ivanovické Béčko: stříbro pro Kubu Zapalu

Listopadový turnaj kategorie B konaný v našem regionu se tentokráte uskutečnil v brněnských Ivanovicích. Turnaj přilákal 28 borců, z nichž celých osm hájilo barvy Viktorky.


Nejlépe se vedlo Kubovi Zapalovi, který se z pozice nasazené jedničky doslova probojoval až do finále. Cesta to nebyla vůbec jednoduchá, po volném prvním kole se utkal s juniorským talentem Martinem Štěpánem ml., který vyhrál první set. Kuba ale zabral a postoupil dál. Zde na něj čekaly další dvě domácí opory. Nejprve porazil Jardu Kaletu (11/8 11/6 8/11 11/6) ve čtyřech setech, aby si střihl pětiseťák s Pepou Šebkem. Zde v Kubův prospěch rozhodl až tiebreak závěrečného setu (11/7 6/11 13/11 8/11 12/10). Tyto náročné souboje odčerpaly Kubovi dost sil, a i proto ve finále podlehl Danu Teuchnerovi, který tak získal již druhé prvenství na Béčkách letošní sezony.


V horních platech bojovali poté ještě Standa Jurčík (8. místo) a Tomášové Havlík a Tauš, kteří na závěr svého účinkování svedli souboj o patnácté místo. To nakonec získal Tomáš Havlík po výsledku 10/12, 11/7, 11/5. Zbylí naši borci (Boris Heneš, Martin Kopal, Michal Šoman a David Neugebauer) nepřešli přes soupeře prvního kola a bojovali tak ve spodním platu. K jeho zisku měl nejblíže Boris, který v klubovém souboji porazil Martina Kopala 11/4, 11/8 a získal 19. místo.

.

.Souhrn výsledků na asociačním webu.

bottom of page