top of page

Tradičně vyrovnaná ženská extraliga je ve své polovině

V ostravském centru Fajne se o víkendu konal druhý ze čtyř extraligových víkendů a samozřejmě nemohly chybět ani naše dva týmy. Naše áčko, tedy Viktoria Brno Kabel-A.T. nastoupil v sobotu pouze ve dvou a to ve složení Kristýna Vykouřilová a Marika Doubravová. V prvním zápase na ně čekal tým Moravské Slavie Brno. Kristýna bohužel nestačila na výborně hrající Elišku Jičínskou, a tak výhra Mariky nad Václavkovou už jen upravila konečný stav zápasu na 1/2 ve prospěch Morendy. V druhém zápase se holky střetly s našim béčkem. Zde potvrdily roli favoritek a oba zápasy vyhrály poměrně s přehledem 3/0 na sety. Byla z toho tedy výhra 2/1.


V neděli se k holkám přidala i týmová jednička Míša Čepová. V prvním zápase nás čekalo domácí Fajne a očekávala se velká bitva. K překvapení všech však naše holky zabraly a ženám z Ostravy nedaly vůbec žádnou šanci. Nejdříve Marika vydřela výhru 3/1 nad Terezou Širokou. Ve třech setech si následně poradila Míša s Terkou Svobodovou a tři sety nakonec stačily i Kristýně v posledním utkání proti Kláře Mihulové. Vítězství 3/0 bylo na světě. V závěrečném nedělním utkání nastoupily holky proti vedoucímu týmu tabulky Fotorobot Praha. Marika opět musela řádně zabrat, ale v těsném zápase vybojovala výhru 3/1 nad Nikolou Věříšovou. Poté si až překvapivě hladce jen ve 3 setech poradila Míša s Evou Feřtekovou, a tak se holky mohly radovat z výhry. Škoda jen, že Kristýně už nezbylo moc sil na poslední zápas s Natálií Babjukovou, která tak snížila prohru svého týmu na konečných 1/2.


Naše béčko hrající pod názvem Viktoria Brno Prima nastoupilo o víkendu ve složení Ella Gálová, Tereza Zdubová a Veronika Šromová. V úvodu sobotního programu nastoupila Prima proti domácímu Fajne. Verča a Terka recept na své soupeřky nenašly a padly ve 3 setech. Zato Ella překvapila, když zahrála skvěle a ve čtyřech setech přehrála Terku Širokou. Na Ostravu tedy holky nestačily, když ji podlehly 1/2 na zápasy. Stejným poměrem skončilo i již výše zmíněné derby s našim áčkem.


V neděli se holky postavily proti týmu Fotorobot. Převaha pražského týmu byla znatelná, a i když holky vzdorovaly, ani čestný set se jim nakonec vybojovat nepodařilo. Po třech prohraných utkání poměrem 0/3 z toho byla i celková prohra stejným poměrem. V závěrečném utkání nastoupilo béčko proti týmu Squash Modrý Svět. Utkání fantasticky zahájila Veronika Šromová, která si poradila s Janou Sigačevovou. Terka Zdubová však vůbec nestačila na aktuální českou jedničku Annu Serme a rozhodnout musel zápas Elly Gálové s Terezou Elznicovou. V něm měla mírně navrch Tereza, která sice ztratila úvodní sadu utkání, ale zbytek zápasu si pohlídala a zvítězila 3/1 na sety. Celkově z toho byla další prohra poměrem 1/2 na zápasy.


Extraligová tabulka žen je ve své polovině tradičně extrémně vyrovnaná, když už je téměř jasné, jaké čtyři týmy se probojují do Play Off. Bohužel naše béčko se již už taky tak trochu tradičně trčí bez jediné výhry na posledním místě s notnou ztrátou na tradičně předposlední tým Moravské Slavie Brno. Áčko je aktuálně druhé se ztrátou pouhých tří bodů na vedoucí Fotorobot, avšak zároveň s náskokem jen jednoho bodu na třetí Fajne a čtvrtý Modrý Svět.

bottom of page