top of page

Rozpačitá 1.polovina extraligové sezony mužů

V ostravském centru Fajne se o víkendu konal druhý ze čtyř extraligových víkendů a samozřejmě nemohly chybět ani naše dva týmy. Naše áčko, tedy Viktoria Brno Sportprofit, nastupovalo ve složení Dan Mekbib, Mara Panáček, Jakub Zapala a Lukáš Tužinčin. V sobotním prvním zápase na ně čekal domácí tým Fajne. Utkání zahájil neskutečnou bitvou Lukáš Tužinčin, který utekl v zápase s Benym Bergelem hrobníkovi z lopaty, když prohrával už 0/2 na sety, ale zápas nakonec dovedl do zdárného konce a vítězství 3/2. Jako druhý nastoupil Dan proti Jakubu Solnickému. Na Danovi bylo znát, že po pěti-týdenním zranění ještě nemá naběháno, čehož Kuba dokázal hladce využít a Dan tak musel zkousnout prohru 0/3. Viktor Byrtus chtěl v zápase proti Markovi jistě dokázat, že ztráta 2 setů na nedávném áčku byla spíše náhodou, ale výborně hrající Marek ani tentokrát nedal Vikimu nic zadarmo a po pěkném boji padl až ve čtyřech setech. Kuba Zapala v zápase s Adrianem Marszalem mohl utkání zremizovat, ale na kurtu byl pánem Adrian a Kuba stejně jako Mara prohrál ve čtyřech setech. S Fajne naši borci prohráli celkově 1/3 na zápasy.


V utkání našeho áčka s béčkem byl tak trochu netradičně favoritem tým béčka, který to nakonec potvrdil i na kurtech, když dokázal využít slabší sestavy týmu Sportprofit. Lukáš Tužinčin nejprve nestačil na Vojtu Rybu hladce ve třech setech. Dan Mekbib následně získal jedinou výhru pro áčko, když si ve 4 setech poradil ve velmi vyhecovaném utkání s Michalem Jadrníčkem. Mara Panáček pak ve třech vyrovnaných setech nestačil na Mateje Hrnčiříka a vítězství 3/1 na zápasy zakončil výhrou 3/0 na sety Miro Celler nad Kubou Zapalou.


V neděli se áčko postavilo na kurt proti Buldokům z Hradce Králové a byla to vyrovnaná bitva. Lukáš Tužinčin hladce podlehl Petru Martinovi, zato Dan se řádně zapotil s Ondrou Ertlem, neboť v utkání prohrával už 0/2 na sety. Dan naštěstí zabojoval a zápas získal poměrem 3/2 na sety. Následně si Marek s přehledem poradil s Petrem Markem, ale Kuba Zapala nestačil na slovenskou jedničku Tomáše Tótha. Byla z toho tedy remíza 2/2 na zápasy. Dva ztracené sety Dana Mekbiba však znamenaly, že vítězství putovalo na stranu hradeckých a to díky lepšímu poměru setů.

V závěrečném nedělním utkání se áčko střetlo se silným Strahovem. Nejdříve se musel Lukáš Tužinčin sklonit před umem Jaroslava Čecha a následně i Daniel Mekbib před 54.hráčem světa Maheshem Mangaokarem, se kterým ovšem odehrál přinejmenším výborné 2 sety a možná si tak trochu zvedl sebevědomí po nepříliš vydařené víkendu. Poté se na kurtu představili David Zeman a Marek Panáček. Hrál se nádherný zápas plný skvělých výměn a úderů. Byl to také hodně fyzický zápas, když oba nechali na kurtu vše. Své zkušenosti nakonec lépe prodal David, který zápas urval na svou stranu po více jak hodinovém boji a pětisetovém zápase. Poslední nastoupil Kuba Zapala proti Sergio Garciovi a bohužel na něj nenašel recept. Áčko tak podlehlo 0/4 na zápasy.


To naše béčko, které o víkendu hrálo ve složení Michal Jadrníček, Matej Hrnčiřík, Miroslav Celler a Vojta Ryba si o víkendu vedlo výrazně lépe. V prvním sobotním zápase borci hájící barvy týmu Viktoria Brno Hanya nastoupili proti Buldokům z Hradce Králové. Vojta Ryba nejdříve odehrál velmi dobrý úvodní setu proti Petru Martinovi, aby se následně jeho hra kompletně rozpadla a odešel s poměrně výraznou prohrou 0/3. Druhý zápas byl obrovskou bitvou mezi Michalem a Ondrou Ertlem. Oba hráči nechali na kurtu vše, ale bohužel pro nás, tím šťastnějším na konci byl Ondra, který zvítězil poměrem 3/2 na sety. Naději na naše rakety přinesl Matej, který si ve třech setech poradil s Petrem Markem. Poslední zápas, který byl zápasem slovenské jedničky a dvojky však vyšel lépe pro aktuální jedničku Tomáše Tótha a Miro se tak musel spokojit s prohrou 0/3. Celkově béčko podlehlo Buldokům 1/3 na utkání. Chuť si však napravili o pár hodin později v souboji s áčkem, které zdolali 3/1 na zápasy.


V neděli na Hanyu čekal zápas proti Strahovu. A stejně jako áčko, ani béčko nedokázalo vyhrát žádný ze čtyř zápasů. Ba co víc, žádný z našich hráčů nezískal ani set. Byla z toho tedy jasná prohra 0/4, a tak přišlo určitě vhod, že závěrečný zápas byl sehrán proti slaboučkému týmu Corkers Ostrava, který za ostatními týmy jednoznačně zaostává a navíc opakovaně není schopný postavit ani čtyři hráče, což je rozhodně ostuda. Naši borci toho dokázali využít a po vítězstvích Mateje a Michala už ani tak nemuselo vadit, že Miro Celler podlehl v pěti setech Jakubu Šichnárkovi. I když tato prohra stála tým jeden bod do tabulky, který by mohl v závěru soutěže chybět.


Po druhém hracím víkendu patří áčku až 4.pozice a navíc na něj dotírá prozatím páté béčko. V druhé části je tedy rozhodně zapotřebí zabrat a hlavně doufejme, že naše týmy již budou hrát v nejsilnějších sestavách.


bottom of page