top of page

Úspěšné listopadové masters na Ohradní

Listopadové masters, v pořadí druhý "veteránský" turnaj kategorie A v sezóně byl připraven na Ohradní. Do bojů o kvalifikační body na MČR vyrazila do stávkově naladěné Prahy nakonec pětice hráčů Viktorky. V turnaji proslulém svou přátelskou atmosférou a bohatým občerstvením (což se beze zbytku potvrdilo) se jim nakonec podařilo získat všechny druhy cenných kovů.

Hned dva zástupce jsme měli mezi "nejmladšími" v kategorii M35. Tomáš Tauš po pomalejším rozjezdu přetlačil v druhém setu Jana Nožku a poté si dobrou hrou zajistil postup do druhého kola (9/11, 14/12, 11/4, 11/2). Zde si měl možnost zahrát s republikovou patnáctkou Petrem Veselým starším. Hrál se pěkný squash, Petr potvrdil svou kvalitu v koncovkách prvních dvou setů a šel do finále. Tom pak opět podal dobrý výkon v boji o třetí místo, měl mírnou převahu a získal bronz po výhře nad Michalem Snopkem. Stanislav Jurčík prošel dolní částí pavouka až do finále. Klidnou a přesnou hrou postupně přešel přes Kostu Baltase a Michala Snopka bez ztráty setu. V očekávaném finále pak nestačil na Petra Veselého a získal tak pro sebe stříbro na svém prvním turnaji kategorie masters.


V pětačtyřicítkách pocit vítězství nezažil Martin Štěpán. Po vyřazení od Daniela Vrány (1:3) nestačil ani na Vratislava Morkuse (0:3). Závěrečný zápas vypadal nejslibněji, ale po dvou vyhraných setech Martinovi odešla délka úderů i šance na vítězství, nakonec z toho byla prohra s Davidem Doležalem 2:3 a místo poslední.


Dvojité zastoupení jsme měli v kategorii M50, kde se po přelosování nehrál pavouk, ale skupiny. Michal Šoman nenašel v základní skupině recept na své soupeře (Jílek 1:3, Pech 0:3). V dohrávkové skupině o 7. místo pak porazil Víťu Zachodila (11/9 11/7 11/7), další soupeř své zápasy skrečoval a tak Michal skupinu vyhrál. Robert Alexa potvrdil roli favorita, jak v základní, tak i finálové skupině, a bez ztráty setu získal vítězství v M50.

Výsledky na webu asociace.

Fotoalbum na facebooku centra.

Aktuality na webu pořadatele.

bottom of page