top of page

Ondra Uherka bere stříbro na strahovském Áčku

Po dvou týdnech se znovu na pražském Strahově rozhořely squashové boje, tentokrát zde byl uspořádán mužský turnaj kategorie A. Viktoria do těchto bojů vyslala pětici hráčů.

Tvrdě trénující Vojta Ryba v měl v prvním kole za soupeře velezkušeného Heika Scharzera. Německému borci podlehl nakonec ve 4 setech, ale toto byla jediná jeho porážka na tomto turnaji. V platu o 17. místo nedal nikomu ze svých soupeřů šanci a plate bez zakolísání vyhrál. Dalším vítězem platu (o 9. místo) se stal Matej Hrnčiřík. Ten byl po vítězství nad Teuchnerem vyřazen v těsném čtvrtfinálovém souboji s Ondrou Ertlem (7/11 11/8 7/11 8/11). V dohrávkách pak vyzrál ve vyrovnaných zápasech nad Markem, Matoušek Sochůrkem a Petrem Nohelem mladším.


Michal Jadrníček po volném kole přešel v pohodě přes Vlastimila Kozáka. Benjamin Bergel mu poté ve osmifinále zatopil v zahajovacím setu, ale Michal pak zápas dovedl k vítěznému konci. Proti jeho dalšímu postupu byl David Zeman ve čtvrtfinále. Michal pro sebe urval sice první set v tiebreaku 12/10, ale pak už bohužel nenašel recept na Davidovu hru a přesunul se do bojů o 5. místo. V neděli mu byl první zápas skrečován a tak turnaj završil zápasem proti Joanu Lezaudovi. Tento Francouz žije v Praze a trénuje zde přebývající hráče PSA okruhu. Michal mu podlehl třikrát 7/11 a obsadil šesté místo.

Marek Panáček (nasazen 3/4) prošel bez zaváhání svou částí pavouka, neztratil ani set. K lámání chleba tak došlo v očekávaném "juniorském" semifinále. Mára podal super výkon, v utkání se s chybujícím Viktorem Byrtusem ujal dokonce vedení 2/0 na sety. Pak se bohužel dostavila únava a Viktor tak zbytek zápasu ovládl 5/11 9/11 11/3 11/1 11/5. Marek byl unaven i následném utkání o třetí místo, na Davida Zemana již nedokázal nic vymyslet a ten po výhře 11/4 11/4 11/8 tak získal bronz.

Ondřej Uherka s na úvod vypořádal s juniorem Karímem Farragem ve třech setech a poté "pomstil" Vojtu vyřazením Heika, tentokráte ve čtyřech setech. Po výhře nad Jardou Čechem se propracoval k semifinále proti Davidu Zemanovi. Ondra tu uplatnil své zkušenosti, ačkoliv prohrál třetí set, ale další set si již opět pohlídal a po hodině hry si zajistil finále po výhře 11/4 11/8 5/11 11/8. Finálový zápas přinesl pětisetovou bitvu se vším všudy, hráči se střídali ve vedení. Ondra dokázal ve čtvrtém setu vyhrát 11/9 a dotáhnout tak na 2/2. Rozhodující set bohužel začal Viktor lépe, i při jeho útočném stylu se dokázal oprostit od chyb a Ondra tak náskok nedokázal stáhnout. Pátý set a tím i turnajové prvenství tak po výhře 11/13 11/7 11/7 9/11 a 11/1 získal Viktor, náš hráč tak získal stříbro.

Nedělního dění se účastnil i náš Roman Švec z pozice rozhodčího.

Výsledky na asociačním webu.

bottom of page