top of page

Juniorské Béčko v Ivanovicích

Naši junioři neztratili chuť k závodnímu squashi ani po nedávném domácím turnaji kategorie A a vypravili se do brněnských Ivanovic. Zde pořádala Moravská Slávie juniorské Béčko.

Jako jediná z holek nás reprezentovala Ella Pelikánová. V G15 obsáhla všechny možné výsledky: výhru (nad Anežkou Větrovskou), vyřazení (semifinálová prohra s vítězkou kategorie G15 Anetou Sezemskou) i skreč soupeřky, takže Ella získala bronz. Ella si pak ještě vyzkoušela kategorii G17 hranou v tříčlenné skupině. I přestože se soupeřkami držela krok, obsadila nakonec třetí místo.

Max Pelikán byl nasazenou jedničkou v B11. Podobně jako sestra i on byl v semifinále vyřazen (pozdějším vítězem Jakubem Novákem) a také on po pětisetové výhře získal bronz. Společně s Kristiánem Bořilem a Dominikem Hrušeckým se pak zúčastnil i B13. Kluci nepřešli přes brány čtvrtfinále a obsadili 6. (Dominik), 8. (Max) a 9. místo (Kristián).

V nejpočetněji obsazené kategorii B15 jsme měli hned čtyři zástupce. Jirka Hartman si vyzkoušel změřit síly s mnohem staršími hráči, a neztratil se mezi nimi. Ve čtvrtfinále ho zastavil vítěz Tomáš Holinka a nakonec Jirka vybojoval sedmé místo. O kolo dřív Holinka vyřadil i Kristiána, ten se pak snažil v platu o 9. místo, ale starší kluci byli nad jeho síly a bylo z toho místo šestnácté. Plato o páté místo ovládl Radim Jurášek (ve čtvrtfinále vyřazen Dominikem Wojtuckim). Nejúspěšnějším se stal Michal Jurášek, který v opačné polovině pavouka nenašel ve třech zápasech přemožitele a ve finále vyzval Holinku. Nakonec cinklo stříbro po vyrovnaném zápase (9/11, 11/9, 11/4, 11/5 pro Holinku).

Michalovi se tento víkend opravdu vydařil, neboť v B17 zopakoval stříbrný stupínek, tentokráte ve finále nad ním vyzrál Mojmír Zálešák (11/9, 4/11, 11/5, 11/7). Radim bohužel pro něj opět narazil na Wojtuckiho, po těsné prohře pak vybojoval 9. místo. Do B17 se zapojil i Ondra Kutý, kterého vyřadil Michal v semifinále, nakonec na něj zbyla bramborová medaile. Ondra pak ještě obsadil 7. místo mezi nejstaršími chlapci.

Detailní výsledky všech kategorií lze shlédnout na webu asociace ZDE.

bottom of page