top of page

Martin Švec vyřazen ve 2.kole PSA $30000 Chicago Open

Do amerického Chicaga vyrazil na turnaj PSA s dotací $30000 Life Time Chicago Open Martin Švec. Vůbec poprvé ve své kariéře byl na turnaji s takovouto výší dotace nasazený a to jako hráč 9/16.


Do 1. kola mu los přisoudil Joeriho Haperse z Belgie, kterému patří aktuálně 140. příčka na světovém žebříčku. Utkání začalo přesně o půlnoci našeho času a Martin do něj vstoupil poměrně dobře a hned od začátku se ujal vedení. To postupně navyšoval až do stavu 10/7. Setboly se mu však proměnit nepodařilo a tak soupeř srovnal na 10/10. Koncovka však patřila Martinovi a první sadu získal poměrem 12/10. Obdobně začal i druhý set. Martin se ujal vedení 5/1. ale Belgičan začal "střílet" a srovnal na 5/5. Martina to však nerozhodilo a set dovedl do pohodové výhry 11/6. Třetí sada byla velice vyrovnaná až do stavu 6/6. Martin si však počkal na svoje příležitosti a v koncovce povolil soupeři pouze jeden bod a po zisku setu poměrem 11/7 se tak po 40 minutách mohl radovat z výhry 3/0 a z postupu do 2. kola. Tam jej čekal nejvýše nasazený hráč turnaje a světová devatenáctka Ryan Cuskelly z Austrálie.


Vstup do utkání 2.kola se Martinovi nevydařil. Byla na něm znát zbytečná nervozita a působil i dojmem, že si příliš nevěří. Zbytečně spěchal, nedostával se do výměn a kupil chybu za chybou, čímž soupeři začátek utkání značně ulehčil. V první sadě jich "vyrobil" celkem sedm a výsledkem byla prohra 3/11. Ve druhém setu se Martinova hra trochu zlepšila, ale i přesto byl pánem na dvorci Australan. Martina si držel vzadu a neustále jej tlačil. Martin se opět nevyvaroval několika chyb a zbylé body si v pohodě přidal soupeř - 5/11. Jednoznačně nejlepší z Martinova pohledu byl třetí set. Začal být trpělivější, zpřesnil hru dozadu a hlavně přestal chybovat a najednou začaly přicházet připravené příležitosti k zakončení výměn. Set byl naprosto vyrovnaný a také squashově nejpohlednější, když si oba dva hráči museli svoje body prostě uhrát. Martin vedl 6/5, poté prohrával 7/8. Bohužel koncovka však patřila i s trochou štěstí soupeři, když trefil 2x nick v zadní části kurtu a Martin jen bezmocně přihlížel. Set prohrál poměrem 7/11 a tím pro něj účinkování na turnaji skončilo. Pro Martina se i tak jednalo o dobrý turnaj a velmi povedený bodový přísun do žebříčku PSA, díky kterému by se měl přiblížit 100. pozici ve světovém pořadí.

bottom of page