top of page

Máme za sebou start ženské extraligy

Ve dnech 12.-13.10.2019 se v našem centru Viktoria konalo úvodní kolo ženské extraligy, do které vstupovali naše ženy z týmu Viktoria Kabel A.T. z pozice obhájkyň titulu a naše Béčko - Viktoria Brno Primo, v pozici outsiderek ligy. V Brně se představila prakticky kompletní česká špička a na kurtech se následně potvrdilo, že ženská extraliga je rok od roku vyrovnanější a jen těžko na někoho ukazovat coby favorita. Novým týmem v extralize je pak tým SC Fajne ženy A, který nejen převzal extraligu od týmu SC Otec, ale rovnou k němu na hostování zamířili i dvě hráčky: Tereza Svobodová a Tamara Holzbauerová.


Stejně jako muži i žen zahájily víkend vzájemným kláním. Pikantností byl zajisté sesterský duel mezi Míšou a Andreou Malinovými. Lépe z něj vyšla Aďa, ovšem Míši se podařilo získat alespoň set. Ten byl nakonec jediným, který hráčky Béčka vyhrály, a tak se z hladké výhry 3/0 radoval tým Kabel.-A.T.. Ten ve druhém utkání nastoupil proti týmu SC Fajne. Po obrovském boji zaznamenala první výhru v pěti setech Kristýna Vykouřilová. Naopak Aďa Malinová v pěti setech podlehla Natalii Ryfě z Polska. Rozhodující bod však již dříve získala Míša Čepová, která si poradila s Terezou Svobodou ve čtyřech setech. Bylo z toho tedy vítězství 2/1 na zápasy. Holky z Béčka v sobotu odpoledne nastoupily proti týmu Fotorobot. Bohužel ani Terka Zdubová, ani Verča Šromová a ani Míša Malinová opět nedokázaly zvítězit, když alespoň poslední jmenovaná uhrála opět alespoň jeden set. Béčko tedy podlehlo 0/3.


V neděli v Áčku nahradila Kristýnu Vykouřilovou Marika Doubravová. Ta si v obou zápasech, které sehrála, a které byly nervydrásající, zkušeně poradila s mladšími soupeřkami a obě udolala v pěti setech. Aďa se v obou nedělních zápasech potýkala se zdravotními problémy a byl z toho dvě prohry. Rozhodovala tedy vždy Míša. Ta v souboji z Evou Feřtekovou z týmu Fotorobot tak trochu překvapivě podlehla a s Fotorobotkami z toho byla prohra 1/2. Ve druhém zápase pak nestačila na českou jedničku Annu Serme a i s Modrým Světem jsme tedy prohráli 1/2 na zápasy. Naše Béčko nastoupilo ve stejné sestavě jako v sobotu, leč ani v neděli z toho nebylo žádné vítězství. Blízko k němu měla Verča Šromová v boji s Moravskou Slávií Brno, ale ani ona, ani Míša páté sety nezvládly a s Morendou jsme prohráli 0/3. Stejným poměrem skončilo i utkání s týmem z Modrého Světa.


Po prvním hracím víkendu ve velmi vyrovnané tabulce drží naše Áčko 4. pozici. Naše holky z Béčka nabraly velkou ztrátu a jsou na posledním místě. Další hrací víkend je naplánován v ostravském Fajne v polovině listopadu.

bottom of page