top of page

Dobrý start našich mužů do extraligové sezony

V sobotu a v neděli se v našem Centru Viktoria konal úvodní hrací víkend nové extraligové sezony, do které vstupuje naše áčko coby extraligový šampion a naše béčko v pozici obhájců bronzových medailí. V Brně se na úvod sezony sešla kompletní česká špička vyjma Daniela Mekbiba, který ještě doléčuje zranění nohy. Na kurtech se proháněli i zahraniční hráči jako Lucas Serme, Joan Lezaud nebo aktuální mistr Evropy nad 45 let Clemens Wallishauser. Přítomni byli i 2 ze 3 nejlepších polských hráčů. Bylo se tedy na co koukat a to zejména v sobotu, kdy bylo k vidění několik skvělých, dramatických utkání. Naše áčko nastupovalo ve složení Martin Švec, Ondra Uherka, nově Marek Panáček (ten si prohodil své místo s Michalem Jadrníčkem, který nově hraje za béčko) a Lukáš Tužinčin. Béčko nastoupilo v sestavě Michal Jadrníček, Vojtěch Ryba, Matej Hrnčiřík a v sobotu Tomáš Tauš a v neděli Víťa Lazar.


Hned první utkání sehrály týmy proti sobě. Pozici favorita potvrdilo Áčko, které zvítězilo ve všech 4 zápasech a zápas tak skončil 4/0 ve prospěch týmu Viktoria Brno Sportprofit. V sobotním odpoledním zápase se Viktoria Brno Sportprofit utkalo s týmem Buldoci Hradec Králové. Lukáš svůj zápas prohrál, načež Martin a Ondra zaznamenali důležitá vítězství. Markovi tak v zápase s Petrem Nohelem stačil uhrát set. Jenže první set a půl patřil soupeři a Mara tak musel řádně zabojovat. Nakonec zápas zvládl otočit a zvítězit v něm, Celkově z toho byla výhra 3/1 na zápasy. Viktoria Brno Hanya sehrála 2.sobotní ukání s týmem Strahova. Šokující výhru zaznamenal Michal Jadrníček, který si v 5 setech poradil s Lucasem Sermem, který je hráčem top40 světového žebříčku. Ostatní zápasy naši hráči nezvládli, a tak Strahovu podlehli 1/3 na zápasy,


V neděli se odehrála velká bitva v repríze loňského finále mezi našim Áčkem a Strahovem. Hrálo se téměř 4 hodiny a naši hráči v něm smolně nakonec nedosáhli ani na jedno vítězství. Se Strahovem jsme tak utrpěli porážku 0/4. Borci naštěstí vše napravili v odpoledním utkání proti týmu Corkers Ostrava, který je po prázdninovém rozpadu týmu v extralize tak trochu do počtu, což bylo vidět i na kurtu. Výsledkem bylo pohodové vítězství 4/0 na zápasy. Viktoria Brno Hanya začalo nedělní klání právě s týmem Corkers a stejně jako v případě Áčka i oni se mohli těšit z pohodové výhry 4/0 na zápasy. K závěrečnému zápasu pak Béčko nastoupilo proti týmu SC Fajne, za které nově hrají ostravští elitní hráči Jakub Solnický a Viktor Byrtus doplnění o polské reprezentanty. Naši borci dřeli, ale výhru zaznamenal jen Matej Hrnčiřík. Byla z toho tedy prohra 1/3.


Po prvním hracím víkendu tedy drží naše Áčko druhou pozici těsně v závěsu za týmem SC Strahov. Naše Béčko je na 5. místě a jako každý rok to začíná vypadat, že budou svádět velký boj s týmem Buldoků a postup do playoff!

bottom of page