top of page

Na skvěle obsazeném déčku zvítězil Víťa Lazar

V pátek 11.10.2019 se konalo druhé letošní páteční déčko pro příchozí na Viktorce a obsazení slibovalo doopravdy pěknou podívanou. Nejenže se turnaje zúčastnilo skvělých 39 hráčů, ale i obsazení bylo tentokrát velmi silné a dalo by se říct, že spíše než o déčko se kvalitou jednalo o turnaj někde mezi béčkem a céčkem. Mezi hlavní favority patřili nasazení Jirka Dušek, Víťa Lazar, Michal Vaněk, ale i nenasazení černí koně v podobě Roberta Alexy, Honzy Břeně a Standy Jurčíka. Na medailové pozice si brousili zuby i Martin Štěpán jun., Michal Štěpán, Jirka Pinka a mnoho dalších.


Na špatný los doplatil v 1.kole Jirka Pinka, který podlehl Honzovi Břeňovi. Ten se následně probojoval do čtvrtfinále, kde si poradil s Michalem Štěpánem. O jeho soupeři se rozhodovalo v duelu mezi Jirkou Duškem a Honzou Šťastníkem. Zápas to byl nesmírně vyrovnaný a za stavu 9/9 v rozhodujícím setu byl tím šťastnějším Honza Šťastník. Bylo tedy jasné, že Jirka Dušek svůj triumf ze září neobhájí. V semifinále se čekala velká bitva, avšak opak byl realitou. Honza Břeň využil chytrou taktiku, kterou nutil Honzu spěchat a následně i kazit a tak po hladké výhře 2/0 na sety postoupil do finále.


Ve druhé straně pavouku bylo k vidění také několik pěkných zápasů. Tím prvním byl zápas Michala Vaňka s Ondrou Bořilem. Zápas byl plný emocí a vyhrocených okamžiků. Pevnější nervy a asi větší bojovnost nakonec prokázal Michal a postoupil. Ve čtvrtfinále na něj čekal další černý kůň turnaje, Standa Jurčík. Zápas by se dal opět definovat urputnou bojovností obou hráčů. Tentokráte se však z vítězství radoval zřejmě technicky lépe vybavenější Standa. Na něj v semifinále čekala turnajová dvojka Víťa Lazar. Ten si prožil peklo ve čtvrtfinále s Martinem Štěpánem juniorem, který turnaj od turnaje dokazuje víc a víc, že je s ním třeba počítat a nejinak tomu bylo i v tomto duelu. Zápas byl asi nejhezčím z celého turnaje. Hráli se dlouhé, pěkné výměny a k vidění bylo i několik skvělých zakončení a úderů z “nehratelných“ pozic. Zkušenosti ale lépe prodal Víťa a po výhře 2/0 se radoval z postupu. V semifinále tedy narazil na Standu. Standa byl možná mírným favoritem, avšak se na něm podepsala nepříliš dobrá kondice, která jej stála zápas. Standa působil unaveně a Víťa se mohl těšit z poměrně snadné výhry 2/0 a postupu do finále.


Do finále vstoupil výrazně lépe Víťa. Rychle se ujal vedení 6/0 a náskok, který se sice neustále ztenčoval, si dokázal udržet a po výhře 11/9 se ujal vedení. Ve druhém setu Honza Břeň zabral a hra se vyrovnala. Menší vedení si udržoval právě Honza, ale za stavu 8/7 pro sebe udělal několik zbytečných chyb, a tak se po výhře 11/9 i ve druhém setu mohl z celkového vítězství radovat Víťa.


V zápase o bronz udolal Honza Šťastník 2/1 Standu Jurčíka. Deváté místo vydřel Robert Alexa a vítězství v platu zaznamenal Tomáš Sigmund. Nejlepším mezi vyřazenými v předkole byl Vláďa Kolegar. Díky všem za skvělý turnaj a těšíme se 15.11.2019 u třetího pátečního déčka!

Kompletní výsledky turnaje naleznete ZDE:

Fotogalerie z turnaje ZDE:

Celkové pořadí Sportprofit Tour 2019/2020 ZDE:

bottom of page