top of page

Výborný start sezony našich mužů ve druhé lize

V letošní druhé lize mužů figuruje jediný tým Viktorky - VEEM Trading. Los mu přisoudil účast v "moravské" skupině D, kde se bude utkávat s dalšími osmi týmy. Hned první kolo mu připadlo pořadatelství, role kapitána se ujmul Michal Štěpán, neboť Roman Švec plnil povinnosti rozhodčího na PSA turnaji v Praze. Nominace na sobotu se dále skládala z Roberta Alexy a Kristýny Vykouřilové s Marikou Doubravovou. Na úvod ale vyvstal problém, neboť ostravský tým využil pravidla, které zakazuje nastoupit současně dvěma ženám v jednom zápase a tak musela být povolána operativní náhrada.

Celkovou výhru 3:1 nad SBA KORAS Team Ostrava nastartovala svým vítězstvím Kristýna, která se ujala vedení 2:0 na sety. Soupeř dotáhl, avšak Kristýna získala pátý set 11:8 a připsala první bod. V následných utkáních nejprve Robert přehrál soupeře 3:0, stejné vítězství získal Michal. Ten se na zisk důležitého třetího bodu nadřel více, neboť se soupeřem sehrál dva tiebreaky.


Druhým sobotním soupeřem v trojutkání bylo A mužstvo Uherského Hradiště. Náš tým i ve třech dokázal vybojovat dvě vítězství (Robert, Michal), a tak se za stavu 2:2 na zápasy a 6:6 na sety počítaly míčky. Součet bohužel přinesl nejtěsnější prohru o dva míčky.


Druhé nedělní trojutkání znamenalo výjezd do Vsetína. Liga se však z důvodu zavřeného vsetínského squash centra odehrála na kurtech hotelu Abácie ve Valašském Meziříčí. Místo holek byl k dispozici už Roman a kvarteto doplnil Martin Kollár.


Martin byl nakonec bohužel vytížen jen na 50%, neboť třinecký tým se k utkáním dostavil pouze ve třech lidech, jeho opory se totiž zúčastnily German Masters. Zbylý trojlístek nekladl výrazný odpor, a tak si VEEM připsalo vítězství 4:0. "Domácí" borci dali klukům zabrat daleko více, Michal opět musel vybojovat dva sety v tiebreacích. Robert sehrál vítězný pětiseťák, i když prohrával už 0:2 na sety, k vítězství mu dopomohla výborná kondice. Martin nejtěsněji ztratil první set, ale pak se rozehrál a zápas otočil na 3:1 ve svůj prospěch. Druhé celkové vítězství 4:0 pak ještě spolehlivě pojistil Roman.


Po úvodním dvojkole tak náš tým drží druhou příčku těsně za SC FAJNE - muži C.

bottom of page