top of page

Solidní start našich mužů v 1.lize


Hráči prvoligového týmu se při zahájení sezony vydali na severní Moravu, kde je krom pořadatelského SC FAJNE B čekal souboj s pražskými SK HAMR HEAD - A. Kuba Zapala bojoval, když dokázal proti Danu Teuchnerovi smazat manko dvou setů, v tom pátém ale na soupeře nestačil a prohrál tak 2/3 na sety. Prohru zaznamenal i Víťa Lazar, jehož soupeřem byl Martin Schuller. Naopak vítězství zaznamenal Honza Ryba a jelikož se pražský tým dostavil pouze ve třech, náš tým si připsal důležitou celkovou výhru 2/2 na zápasy a to díky vyššímu zisku setů.


V druhém sobotní utkání ná čekal domácí tým, posílený třemi pendly včetně Vikyho Byrtuse, a to představovalo pro naše kluky poměrně velkou výzvu. Naše sestava (Jakub Zapala, Vítězslav Lazar, Jan Ryba, Stanislav Jurčík) nakonec v zápase získala díky Honzovi Rybovi jeden bod, když všichni ostatní svým soupeřům podlehli shodně 0/3 na sety. Celkově jsme tak se silnou Ostravou prohráli 1/3 na zápasy.


V neděli se náš tým přesunul do pražského centra Hector, kde na nás čekali domácí Buldočci a druhý brněnský tým z Moravské Slavie. Naši sestavu výrazně posílila česká čtverka, Martin Švec, který si po sobotním vyřazení z PSA Czech Open odskočil zahrát dva zápasy do 1.ligy. Efekt Martina byl znatelný a náš tým to potvrdil i na kurtech. S Moravskou Slavií sice Kuba Zapala podlehl výborně hrajícímu Pepovi Šebkovi 0/3 na sety, Víťa ovšem v rozhodujím utkání dokázal v nervydrásajícím duelu s Kubou Novákem urvat výhru 3/2 (poslední dva sety Víťa vyhrál 13/11 respektive 12/10). Martin přidal pohodou výhru nad Martinem Štěpánem ml. a jelikož soupeř dorazil ve třech, Standa Jurčík vyhrál skrečí a celkově jsme se radovali z výhry 3/1 na zápasy.


V druhém utkání s domácími Buldočky získal důležitou výhru Kuba Zapala, který si poradil poměrem 3/1 s Michalem Karešem. No a když k tomu přidali jisté výhry 3/0 Martin a Standa, tak už ani moc nevadilo, že se Víťovi úplně nepovedl zápas s Ondrou Kožinou. Celkově z toho tedy byla druhá výhra 3/1 na zápasy.


Pop prvním hracím víkendu tak náš tým položil poměrně solidní bodový základ pro udržení se v 1.lize, což je i náš hlavní letošní cíl! Aktuálně nám patří 4. pozice sedm bodů nad sestupovým pásmem!


tabulka

bottom of page