top of page

Konečně začala třetí liga

Náš klub již tradičně vysílá týmy i do nejnižší třetiligové soutěže. Letošní systém soutěží přiřadil oba týmy, Bástr a Pneukomplet do skupiny E. Složení soupisek ani soupeřů se taktéž moc nezměnilo, po pauze se na ligová kolbiště vrátil tým SQ Haná Vyškov. Skupina je složena celkem ze šesti týmů, takže můžeme očekávat tři klubová derby.


Bástr tým k zahajovacímu utkání vyzval velice silné béčko Zlína. Tým nastoupil ve složení Jiří Pinka, Boris Heneš, Filip Rozprým a Aleš Tchuř. Klukům se podařilo zvítězit 3:1 (1:3 3:2 3:0 3:0). Tým Pneukompletu (Tomáš Tauš, David Neugebauer, Michal Šoman, Martin Kopal) také zahájil proti B-týmu, tentokráte z Uherského Hradiště. Šlo o vyrovnané utkání, o čemž svědčí vyrovnané skóre 2:2 (3:0 3:1 0:3 0:3), více bodu bralo Hradiště, neboť získalo o jeden set navíc.

Společně pak oba týmy změřili síly v prvním derby, Bástr potvrdil dobrou formu z celého víkendu a nakonec vyhrál 3:1:

V neděli se týmy přesunuly na naše domácí kurty a organizátorské taktovky se ujal tým Pneukompletu. Oproti včerejšku se v sestavě na pozici 4 představil Michal Kopecký, který v zápase s Moravskou Slávií Brno C i přes prohru vybojoval set, který se ukázal důležitým v konečném účtování. Utkání stejně jak včera skončilo 2:2 na zápasy, ale tentokrát bral Pneukomplet více bodů díky vítězství 7:6 na sety. Ještě lépe si vedli kluci v souboji s Vyškovem, kdy zvítězili 3:1 (3:1 3:1 3:1 1:3).

Bástr dosáhl nad stejným soupeřem shodné výhry 3:1 (0:3! 3:0 3:0 3:2). a do čtveřice svůj oblíbený výsledek zopakoval i proti B-týmu Uherského Hradiště. Po prologu třetí ligy vypadá tabulka následovně:

3. a 4. kolo ligy se uskuteční na přelomu listopad/prosinec a naše týmy zajíždějí za soupeři do Otrokovic, respektive do Vyškova.

bottom of page