top of page

Robert Alexa bronzový na Italian Open Masters 2019

V polovině září se vydal Robert na jih Evropy nejen za sluncem, ale za dalším turnajem evropského okruhu masters. Pořadatelství rozjezdu kategorie masters připadlo tradičně městu Riccione, kde se sešlo na místních kurtech celkem 72 squashistů. Robert spadá do kategorie M50+, kde byl nasazen jako 3/4 a soupeřil s dalšími 14 účastníky o body do evropského žebříčku.


Účastníci byli nalosováni do 4 skupin, Robert byl nalosován do skupiny C a jeho soupeři byl trojlístek italských hráčů. V prvním pátečním odpoledním utkání si Rob poradil s Andreem Muttim [9/16] 11-3 11-3 12-10 za 22 minut, kdy soupeř vzdoroval pouze v posledním setu. Podvečerní zápas s dalším Italem Renzo Cesare FOLCI [9/16] měl výsledkově podobný průběh u prvních dvou setů, tentokrát ale Robert v třetím setu tiebreak nepřipustil a zvítězil za půl hodiny 11-3 11-3 11-6. Záznam zápasu lze shlédnout na Youtube.


Robert si pak v sobotu ve skupině připsal další vítězství nad posledním soupeřem z italské trojice, kterým byl Giuseppe ZANUSSI [5/8]. Zvítězil hladce po setech 11-5 11-3 11-2 za 14 minut. Robert tak potvrdil nasazení a získal první místo ve skupině C. Odpoledne nastoupil k semifinále proti vítězi skupiny A, kterým se stala nasazená jednička turnaje Peter Nagy (Maďarsko). V tomto zápase pro sebe každý hráč na začátku získal jeden z vyrovnaných setů, pak převážila zkušenost Maďara, který pro sebe po čtyřech setech (11-8 9-11 11-3 11-4) získal vstupenku do nedělního finále. Zápas byl také streamován na Youtube.


V neděli pak v zápase o bronz čekal na Roberta Sven REITER [5/8] z Německa. Robert vstoupil do zápasu rychlým ziskem prvního setu, německý hráč ale postupně začal vyrovnávat hru a získal třetí set pro sebe. Náš hráč se ale nepříznivého vývoje nezalekl, zabral a získal třetí místo po čtyřech setech 11-2 11-9 4-11 11-1. Jedná se o super výsledek, který je oceněním poctivé Robertovy předsezonní přípravy. Kompletní výsledky turnaje včetně výsledků dalších českých squashistů si lze prohlédnout ZDE.


konec skokana

bottom of page