top of page

Masters na HAMRu

Letošní sezona kategorie Masters odstartovala na Hamru v pražských Záběhlicích. Na prvním turnaji se sešlo celkem 29 squashistů, mezi kterými nechyběl ani zástupce Viktorky Tomáš Havlík. Ten bojoval v kategorii "nejmladších", tedy M35+, s pěti soupeři. Hráče los rozdělil do dvou skupin a dle pozice pak sehráli rozhodující zápas o umístění.


Tomáš mohl dle předpokladů skupinu B vyhrát a poprat se ve finále s jasným favoritem této věkové kategorie, Petrem Veselým starším. Proti však byl jiný Tomáš. S Tomášem Císařovským se náš hráč v prvních dvou setech přetahoval o vedení, ale soupeř bohužel měl více štěstí v závěrečném tiebreaku. Zápas tak skončil v neprospěch našeho zástupce 6/11, 11/8, 6/11, 10/12. Druhý skupinový zápas s Martinem Janečkou Tom v pohodě zvládl a výsledkem 11/8, 11/9, 11/6 se kvalifikoval do zápasu o bronz.


Tento zápas s dalším jmenovcem, Tomášem Valtou, byl bojovný a vyrovnaný. Valta pro sebe rozhodl druhý set v tiebreaku a poté se na Tomovi začala projevovat únava ze včerejšího večerního domácího turnaje kategorie D (5 zápasů). Po výsledku 7/11, 10/12, 5/11 tak Tom obsadil nepopulární čtvrté místo.


Další turnaj této kategorie se uskuteční v polovině listopadu opět v Praze, tentokráte na SquashYardu. Posledním turnajem bude pak akce na našich domácích kurtech o prvním únorovém víkendu.







bottom of page