top of page

Martin Švec osmý na ME mužů. Míša Čepová dvanáctá!

V rumunské Bukurešti právě skončilo ME mužů a žen pro rok 2019! Novými mistry Evropy se stali Nele Gilis z Begie a Raphael Kandra z Německa. Stopu na turnaji zanechali i naši hráči. Nejlépe se umístil Martin Švec, který obsadil konečné 8. místo. V 1. kole si Martin poměrně hladce poradil s mistrem Polska Filipem Jarotou 3/0. To ve čtvrtfinále na něj čekal o poznání těžší soupeř – Španěl Borja Golan. Tento zápas Martin odehrál už na skleněném kurtu v jednom z bukurešťských nákupních center a byl to poměrně srdnatý výkon a to zejména v prvním a třetím setu. I přes snahu a nadprůměrný výkon byl však na kurtu znát výkonnostní rozdíl, a tak se Borja po 35 minutách a výhře 3/0 mohl těšit z postupu do semifinále. Na Martina následně čekal zápas s Francouzem Sebastienem Bonmalaisem. Hrál se pěkný squash plný skvělých výměn a to hlavně díky fyzičnosti Sebastiena, který po kurtu doslova létal. Zápas trval 63 minut a z výhry 11/9 v pátém setu se mohl radovat Seb. Martin nicméně předvedl skvělý výkon a byl více než spokojen. Škoda jen té prohry. Sobotní zápas o 7. místo s Augustem Dussourdem Martin skrečoval, neboť se již přesouval na úvodní turnaj PSA sezony do Hong Kongu, který začíná v úterý.


Druhou naší zástupkyní na ME byla Míša Čepová. Ta nakonec při své premiéře mezi ženami obsadila pěkné 12. místo. Míša si v 1. kole poradila po boji 3/1 s Chorvatkou Frankou Vidovic. Ve druhém kole na ni čekala silná a v konečném pořadí bronzová Melissa Alves z Francie. Míša na ni bohužel nestačila a po prohře 0/3 se tak musela rozloučit s hlavní soutěží. V bojích o 9. -16. místo narazila nejdříve na Cindy Merlo. Ta ji ovšem zápas skrečovala a Míša tak postoupila bez boje. V dalším utkání se utkala Inetou Mackevicou z Lotyšska. Soupeřka nedala Míše moc šancí, a tak se v posledním zápase turnaje utkala s Alinou Bushmou z Ukrajiny. Bylo to velmi vyrovnané utkání, bohužel ale Míši nepřálo moc štěstí a rozhodčí, a tak se s turnajem rozloučila prohrou v těsných 4 setech.


Na turnaji měl původně startovat i Daniel Mekbib, který měl dokonce i velmi přívětivý los. Dan se ovšem na poslední chvíli rozhodl doléčit menší zranění z letní přípravy a do Bukurešti neodcestoval. Na turnaji nás z pozice hlavního rozhodčího reprezentoval i Roman Švec.


Všem děkujeme za výbornou reprezentaci klubu i země a gratulujeme k pěkným výsledkům.

bottom of page